Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Senior Bolagsjurist

Bonnier News, Stockholm

Ansök nu

Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många. Som ett av Sveriges ledande mediehus med varumärken som Dagens Nyheter, Dagens industri, Expressen, Lifestyle, HD-Sydsvenskan och Bonnier Business Media når vi över tre miljoner läsare varje dag. Genom att driva tekniken framåt och leda den digitala förändringsresan i branschen når vi hela tiden längre – du kan påverka riktningen.

Ser du det som en fantastisk möjlighet att få arbeta i en föränderlig miljö hos ett av Sveriges ledande mediehus? Bonnier News söker nu en senior bolagsjurist till verksamhetens juridikavdelning. Som bolagsjurist på Bonnier News blir du en del av Legal, som idag består av Head of Legal, en senior bolagsjurist/DPO och en junior bolagsjurist.

Engagemang, integritet, transparens och affärsmässighet är Bonnier News värderingar och vi fäster stor vikt vid ditt intresse av att bidra till Legals och bolagets utveckling.

Dina arbetsuppgifter

Legal bistår verksamheten med juridisk rådgivning inom en stor bredd av rättsområden. Vi söker därför en generalist som är beredd att arbeta inom ett antal olika områden. Det är dock en stor fördel om du har särskild erfarenhet av och kompetens inom GDPR och IT-rätt. Andra rättsområden som aktualiseras är bland annat avtalsrätt, bolagsrätt, immaterialrätt, konsumenträtt och konkurrensrätt.

Du kommer att bistå verksamheten med varierande arbetsuppgifter i form av:

  • upprättande, granskning och förhandling av kommersiella avtal och avtal rörande personuppgifter;

  • rättsutredningar i olika frågor, bl a frågor som rör personuppgifter och digitalisering;

  • besvara frågor från verksamheten i olika legala frågor;

  • deltagande i projekt som involverar personuppgiftsbehandling och implementering av nya system eller förändringar.

Din erfarenhet

  • Jur.kand.-examen med 6-7 års erfarenhet från kvalificerat juridiskt arbete på bolag eller advokatbyrå.

  • Erfarenhet inom GDPR och IT-rätt är särskilt meriterande, liksom erfarenhet av mediebranschen eller en digital miljö.

  • Mycket god analytisk förmåga samt ett pragmatiskt och affärsmässigt förhållningssätt värdesätts.

  • God förmåga att kommunicera såväl på svenska som på engelska.

Personliga egenskaper

Som person är du driven, noggrann och prestigelös. Du arbetar gärna självständigt och vågar ta egna initiativ. Du är handlingskraftig och har en flexibelt förhållningssätt. Om du dessutom kan hantera många frågor samtidigt och är lösningsorienterad, kan det vara dig vi söker.

Övrig information

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Du rapporterar till Head of Legal, Ann Norgren och tillsammans sitter vi i ”Tidningshuset” på Gjörwellsgatan 30, nära Kungsholmen i Stockholm.

Vi är nyfikna på vem du är och ser fram emot din ansökan!

Urval sker löpande!

OM FÖRETAGET

Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många. Vi är Sveriges ledande mediehus med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen och Dagens industri når vi miljoner läsare och användare varje dag. Genom Bonnier News Local har vi även ett stort lokalt engagemang - från Sydsvenskan i söder till Örnsköldsviks Allehanda i norr. Förutom detta ger vi också ut branschspecifika tidningar såsom Dagens Media, Resumé, Dagens medicin och Fastighetsnytt, och även en rad livsstilsmagasin som Damernas Värld, Sköna Hem, Teknikens Värld och Allt om Mat m.fl. Genom att ständigt driva den digitala utvecklingen framåt når vi hela tiden längre - som medarbetare hos oss kan du påverka riktningen.

Publicerad 2020-08-24

Ansök nu