Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag07.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Senior Kommunikationsstrateg

Försvarsmakten, Stockholm

Ansök nu

SENIOR KOMMUNIKATIONSSTRATEG TILL CENTRAL NIVÅ, HÖGKVARTERET

OM TJÄNSTEN

Vi söker en senior Kommunikationsstrateg med bred erfarenhet, som brinner för strategiskt arbete och som vill arbeta tillsammans med oss på Försvarsmaktens Kommunikationsavdelning.

Kommunikationsavdelningen leder och inriktar Försvarsmaktens kommunikation och ansvarar för kommunikationsplanering, projektledning av kommunikationsaktiviteter, varumärkesarbete samt planerar rekryteringskommunikationen. Vi har också ett övergripande ansvar för de centrala kontakterna med media och allmänhet samt kriskommunikation. Vi arbetar integrerat med innehåll och publicering i våra kanaler. I samband med insatser och övningar planerar och inriktar kommunikationsavdelningen den övergripande kommunikationen. Kommunikationsavdelningen består av ett 30-tal både civila och militära medarbetare.

Rollen som senior Kommunikationsstrateg

Rollen tillhör sektionen för militärstrategisk kommunikation och du arbetar såväl i det långsiktiga, strategiska perspektivet som i det mer kortsiktiga, operativa perspektivet. Ett fokusområde är strategisk kommunikation där varumärkeskommunikation är en viktigt del. Du arbetar på centrala nivå i Högkvarteret med projektledning, planering, utarbetar inriktningar och kommunikationsplaner, utvecklar koncept för olika uppdrag och deltar i det operativa genomförandet och uppföljningen av kommunikationsaktiviteterna. Du utgör ett kvalificerat kommunikativt stöd till chefer och verksamheter. Du ansvarar för att göra strategiska bedömningar, analys av kommunikationsbehov, formulering av budskap samt strategier, genomför och följer upp kommunikationsinsatser.

Avdelningen upprätthåller också beredskap dygnet runt med ett team där du kommer att ingå.

Arbetsuppgifter:

 • Planera, projektleda och följa upp kommunikationsarbete på militärstrategisk och operativ nivå

 • Ansvara för att självständigt insamla, analysera, bearbeta, och producera information i text-och/eller bildunderlag till chefer och staber

 • Ge strategiskt stöd inom kommunikation till chefer och medarbetare

 • Delta i analys, omvärldsbevakning och utvärderingsarbete

 • Producera talepunkter samt texter för pressaktiviteter och egna kanaler

 • Samordna kommunikation med andra organisationer och myndigheter

 • Sammanställa och producera information i externt material och produkter

 • Arbeta med policys och strategiska planer för Kommunikationsavdelningen 

Kvalifikationer

 • Relevant akademisk examen från högskola eller universitet eller likvärdiga kunskaper inom kommunikationsvetenskap och journalistik

 • Du är samhällsintresserad och har god kunskap om hur samhället styrs och förståelse för arbete i en politiskt styrd organisation

 • Minst sju års aktuell arbetslivserfarenhet av framförallt strategiskt samt också taktiskt kommunikationsarbete i myndighet eller större organisation

 • Mycket god kompetens i att självständigt leda större projekt inom kommunikation

 • Mycket god erfarenhet av att ge kvalificerat stöd inom kommunikation till chefer

 • God analytisk förmåga och god förmåga att sätta dig in i komplexa sammanhang

 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

 • Goda kunskaper i engelska

Meriterande

 • Kunskap om Försvarsmaktens organisation och operativa verksamhet

 • Erfarenhet av kommunikationsarbete gällande hållbarhet och miljö

 • Erfarenhet av kriskommunikation

 • Erfarenhet av att utveckla internkommunikation i större organisationer

 • Erfarenhet av arbete som chef eller teamledare

Personliga egenskaper

Som person är du mål- och resultatinriktad och driver självständigt ditt arbete framåt. Du är engagerad, initiativrik, analytisk och besitter en hög integritet. Du är en trygg och stabil person samt en positiv lagspelare som gärna delar med dig av din kunskap och är intresserad av att lära av dina kollegor. Vidare är du strukturerad, kvalitetsmedveten och har lätt för att anpassa dig till olika situationer. Du har en mycket god förmåga att skapa förtroendefulla relationer och är van vid att ta fram kvalitativa, välgrundade strategier och råd under tidspress. Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Övrigt

Tillträde enligt ök. Tillsvidareanställning med provanställning. Tester förekommer i rekryteringsprocessen.

Upplysningar om befattningen
Frågor angående tjänsten: Kommendörkapten Petronella Kjellberg Andersen. Frågor kring rekryteringsprocessen: HR-Specialist Anna Aurell-Sundvall tfn 08-788 75 00 (vxl).

Fackliga kontaktpersoner: OFR/O HKV Arne Nilsson, SACO HKV Camilla Robertsson, SEKO HKV Lise-Lotte Larsson telefon 08-788 75 00. OFR/S Robert Oidermaa telefon 08-402 40 11

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2021-05-21. Din ansökan ska innehålla CV och personligt brev.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Publicerad 2021-04-27

Ansök nu