Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Senior Performance Manager

Bonnier News Sales, Stockholm

Ansök nu

Vill du arbeta med kommersiella produkter som gör skillnad för demokratin, samhället och det fria ordet? Då kommer du att trivas på Bonnier News Sales den kommersiella verksamheten inom Bonnier news – Sveriges största mediehus där vi nu tar nästa steg i att skapa morgondagens journalistik.

Just nu söker vi en Senior Performance Manager som kommer att jobba cross alla våra varumärken och produkter på Bonnier News Sales B2C. Varumärkena innefattar bland annat Expressen Lifestyle, Dagens Nyheter, Dagens industri och Bonnier News Local Syd samt Nord.

Om oss

Bonnier News Sales strävar efter att vara marknadens mest attraktiva affärspartner. Hos oss arbetar du i en engagerad miljö med att skapa och sälja nytänkande koncept och innovativa annonslösningar till både print och digitala kanaler för några av mediesveriges mest välkända varumärken. Alltid tillsammans med ett professionellt team med en hög ambitionsnivå.

Om rollen

I första hand kommer du att ansvara för några av våra viktigaste kunder med fokus på att utveckla och växa vår affär inom respektive varumärke tillsammans med client managers, specialister och kunder. Ditt ansvar blir att arbeta strukturerat tillsammans med ditt team så att kunden och vi får ut det bästa av vårt samarbete för alla våra produktområden/varumärken. Du kommer att ha ett affärsmässigt ansvar för hur kunder och performanceintäkter skall hanteras för dina olika produkt- och varumärkes områden.

I jobbet ingår till exempel att:

 • Ansvara för digitala performance-intäkter för dina kunder

 • Ansvar för att utveckla och optimera vår kundaffär/kundrelation

 • Förståelse för marknadskrafter– omvärldsanalys med komplexiteten för affärer inom respektive varumärke

 • Skapa förutsättning för strategiskt långsiktighet för försäljningen i arbetet med direktkund och mediebyråer

 • Förståelse för kundresan och utveckla relationer hos kunden som utöver performance innefattar medieköp och distributioner

Kvalifikationer

Som Performance Manager arbetar du med hela produktportföljen vilket innebär att se möjligheter till effekt (performance) med hjälp av samtliga produkter inom Bonnier News. Du måste förstå utvecklingen av och förändringar på marknaden, och hur det påverkar oss. Detta ställer höga krav på din förmåga att jobba både taktiskt och strategiskt. Till din hjälp har du specialister inom analys, leverans, konvertering/performance, programmatisk försäljning, TV och Native- & Koncept. Vi ser att du är en relationsbyggare som har god förmåga att kommunicera med flera typer av människor och funktioner inom bolaget. Vi värderar personliga egenskaper högt och hoppas att du som söker vill utvecklas långsiktigt tillsammans med oss.

Formella krav:

 • Erfarenhet och kunskap av digital försäljning, såväl konceptuell som traditionell

 • Kunskap inom SEO, SEA och Social

 • Senior förhandlingsvana

 • Goda relationer till marknaden (kund & mediebyrå)

 • Vana att arbeta med komplexa strategier och affärer

 • Flytande svenska i tal och skrift

Övrig information

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Avdelningen består idag av 14 härliga medarbetare och du rapporterar till Head of Growth & Performance. tillsammans sitter vi i ”Tidningshuset” på Gjörwellsgatan 30, Marieberg/Kungsholmen i Stockholm. Vi är nyfikna på vem du är och ser fram emot din ansökan!


OM FÖRETAGET
Som Nordens största medieföretag hjälper vi medborgare och organisationer att fungera i ett demokratiskt samhälle. Våra journalister rapporterar, granskar och berättar om vår tids frågor. Vi inspirerar och skapar affärer genom möten, produkter och tjänster. Med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen och Dagens industri når vi miljoner läsare och användare varje dag. Genom Bonnier News Local har vi även ett stort lokalt engagemang - från Sydsvenskan i söder till Örnsköldsviks Allehanda i norr. Förutom detta ger vi också ut branschspecifika tidningar såsom Dagens Media, Resumé, Dagens medicin och Fastighetsnytt, och även en rad livsstilsmagasin som Damernas Värld, Sköna Hem, Teknikens Värld och Allt om Mat m.fl. Genom att ständigt driva den digitala utvecklingen framåt når vi hela tiden längre - som medarbetare hos oss kan du påverka riktningen.

På Bonnier News värdesätter vi att våra medarbetare har olika erfarenheter och perspektiv. Jämställdhet och inkludering är prioriterade frågor hos oss och ett av fyra bärande fokusområden i vår hållbarhetsstrategi. Vi vill skapa ett öppet klimat på våra arbetsplatser och strävar efter att hitta talangfulla medarbetare som vidgar våra perspektiv och hjälper oss att bidra till ett mer inkluderande samhälle. Detta genom journalistik och tjänster som är ännu mer tillgängliga för fler. Vi hoppas att även du vill bidra till detta!

Publicerad 2022-06-07

Ansök nu