Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Senior UX-designer

Bonnier News, Stockholm

Ansök nu

Senior UX-designer till App-teamet på Expressen Lifestyle

Tänk.. om några månader kanske du plockar upp mobilen, går in på Expressens app och ser delar av appen som du har varit med och skapat? Hur skulle det kännas? Nu finns en möjlighet att vara en del av vårt prestigelösa lilla team!

Applikationerna du kommer att jobba med är Expressens iOS- och Androidappar. Vi kommer lägga stort fokus på att bygga ihop Expressen och Lifestyle-magasinen, där målet är att det ska bli en sammanhållen användarupplevelse. Du kommer att ha ett helhetsansvar som ensam UX i app-teamet och verkligen ha möjlighet att påverka apparnas framtid. Detta gör vi i ett tvärfunktionellt team där alla förmågor finns för att kunna ta saker från idé till genomförande. Tillsammans utvecklar vi en av Sveriges största appar!

Det här kan du förvänta dig hos oss

Omtyckt produkt: Ditt arbete syns utåt till flera miljoner människor & du har tillgång till en stor mängd användardata (ungefär 700k+ unika aktiva användare per vecka).
Puls: När du jobbar på Expressen jobbar du inte bara på ett kontor, utan på en redaktion med en atmosfär som speglar dagens händelser.
Samhällsnytta: Vi erbjuder lättillgänglig och intressant journalistik till hela Sverige. Informerade och inspirerande människor gör världen bättre.
Fokus: Vi jobbar mot tydliga mål. Allt handlar inte om intäkter, utan även om produkten, användaren och vår personliga utveckling.
Mod: Vi ifrågasätter gamla vanor och vågar pröva nya idéer.
Vänskap: Vi är ett gäng genuina, roliga och hjälpsamma människor.
Balans: Vi ser till att arbetsbördan är rimlig och att du får ihop livspusslet.
En del av Bonnier News: Du som anställd på Bonnier News Tech får ta del av många olika sorts förmåner (t ex prenumerationer till Expressen, DN, DI & ett vinstdelningsprogram), och trevligheter (hackfredagar, demo med mys, mm)

Din profil

  • Du har 3+ års erfarenhet som UXare.

  • Du har goda kunskaper i UX-design för Android & iOS-appar.

  • Du kan självständigt driva designprocessen, från research (kvalitativ samt kvantitativ research och analys, samt sammanställning av insikter), konceptutveckling, design, utveckling & release - till löpande utvärdering och optimering; och har verktyg & metoder för de flesta situationer.

  • Du har gärna erfarenhet av UX från ett större bolag där ‘content is king’.

  • Du är en lagspelare som involverar andra i ditt arbete och samarbetar gärna med dina UX & design-kollegor på avdelningen.

  • Du visualiserar ditt arbete på ett pedagogiskt och snyggt sätt samt har förmågan att kunna kommunicera ditt designarbete till andra.

  • Du har ett genuint intresse för mobiltrender, testar gärna nya appar och har åsikter om hur de kan förbättras, både vad gäller form, funktionalitet och användbarhet.

  • God vana av Sketch, Invision eller liknande program.

Vana av Google Analytics är meriterande.

Eftersom vi har ett litet team UX/AD-designers på avdelningen blir det extra viktigt att du är rätt för oss och att vi är rätt för dig! Vi hoppas att du hör av dig om du känner igen dig i beskrivningen, så att vi kan prata vidare IRL eller på videomöte!

Övrig information
Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Utvecklingsavdelningen på Expressen & Lifestyle består av drygt 50 personer. Vi sitter vanligtvis i ”Tidningshuset” på Gjörwellsgatan 30, Marieberg/Kungsholmen i Stockholm men för tillfället jobbar vi hemma på grund av pandemin. Vi kommer erbjuda stor flexibilitet vid en återgång där man kan kombinera hem- och kontorsarbete.

Bonnier News vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Ansökan sker genom "ansök nu"-knappen här på sidan.

Välkommen med din ansökan!

OM FÖRETAGET

Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många. Vi är Sveriges ledande mediehus med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen och Dagens industri når vi miljoner läsare och användare varje dag. Genom Bonnier News Local har vi även ett stort lokalt engagemang - från Sydsvenskan i söder till Örnsköldsviks Allehanda i norr. Förutom detta ger vi också ut branschspecifika tidningar såsom Dagens Media, Resumé, Dagens medicin och Fastighetsnytt, och även en rad livsstilsmagasin som Damernas Värld, Sköna Hem, Teknikens Värld och Allt om Mat m.fl. Genom att ständigt driva den digitala utvecklingen framåt når vi hela tiden längre - som medarbetare hos oss kan du påverka riktningen.

Publicerad 2021-10-04

Ansök nu