Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Senior UX Designer

Bonnier News Local, Sundsvall

Ansök nu

Vill du vara med i utformningen av webb- och applösningar till en halv miljon användare för i dagsläget 40 lokaltidningar? Som UX:are för affärsområdet Bonnier News Local får du delat ansvar för att leda UX-arbetet med Sveriges största plattform för lokaljournalistik.

UX i Bonnier News Tech Local

I Local kommer du att arbeta i ett tvärfunktionellt och självorganiserande team där vi jobbar tajt tillsammans och har kul på vägen. Tillsammans med teamet kommer du att utveckla och testa koncept som uppfyller både affärsmål och användarnas behov.

Som UX:are hos oss kommer du att:

 • Genomföra användarresearch och sprida insikterna till teamet och organisationen

 • Facilitera workshops

 • Konceptualisera, testa och iterera lösningar

 • Visualisera och presentera idéer

 • Utvärdera och förbättra lösningar med hjälp av passande verktyg och metoder, till exempel A/B-tester

 • Samarbeta och dela kunskap och erfarenheter med Locals och Bonnier News övriga UX:are

Vem söker vi?

Rollen som UX:are inom Local passar dig som både är duktig på helhetsperspektivet samt har förmågan att gå in och stötta och utföra uppgifter inom flera UX skrån. Du behöver kommunicera med andra som har olika perspektiv och du är nyfiken och tar gärna egna initiativ.

Vi tror att du har:

 • Universitets- eller högskoleutbildning inom UX/interaktionsdesign eller liknande

 • Minst fem års erfarenhet av att arbeta som UX:are

 • Erfarenhet av att arbeta hypotesdrivet

 • Vana av att planera och utföra användningstester

 • Vana av Sketch, Invision eller liknande program

 • Kunskap om riktlinjer för tillgänglighet och hur man praktiskt tillämpar dem.

Om oss

Locals utvecklingsteam består av drygt 20 personer som hör hemma i de tre hubbarna; Stockholm, Sundsvall och Malmö. Kompetenser som finns i teamet är UX, UI, AD, utvecklare, produktägare, webbanalys och så har vi Johan som kan mycket om mycket! Då en spenderar en stor del av vår vakna tid på jobbet bör du vara en trivsam typ att umgås med! Vi ser gärna att du ansluter till oss på Kanelbullens dag (okt), men har full förståelse för om du pga uppsägningstid dyker upp kring Marsipanens dag (jan). Varmt välkommen att söka!

Övrig information

För oss är det normalt att jobba med medarbetare som befinner sig på många olika platser – även när det inte är pandemi. Vi kommer erbjuda stor flexibilitet vid en återgång där man kan kombinera hem- och kontorsarbete på ett sätt så det passar ditt livspussel. Bonnier News vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Ansökan sker genom "ansök nu"-knappen här på sidan.

Skicka in din ansökan redan idag då vi rekryterar löpande!

Välkommen med din ansökan!

OM FÖRETAGET
Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många. Vi är Sveriges ledande mediehus med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen och Dagens industri når vi miljoner läsare och användare varje dag. Genom Bonnier News Local har vi även ett stort lokalt engagemang - från Sydsvenskan i söder till Örnsköldsviks Allehanda i norr. Förutom detta ger vi också ut branschspecifika tidningar såsom Dagens Media, Resumé, Dagens medicin och Fastighetsnytt, och även en rad livsstilsmagasin som Damernas Värld, Sköna Hem, Teknikens Värld och Allt om Mat m.fl. Genom att ständigt driva den digitala utvecklingen framåt når vi hela tiden längre - som medarbetare hos oss kan du påverka riktningen.

Publicerad 2021-09-27

Ansök nu