fredag2 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Strategisk kommunikatör (två tjänster) med inriktning förändringskommunikation och strategiskt påverkansarbete

Malmö stad, Malmö

Ansök nu

Vi behöver förstärkning och söker nu två strategiska kommunikatörer med två olika inriktningar; förändringskommunikation och strategiskt påverkansarbete!

Kommunikationsavdelningen på stadskontoret består av två enheter som ansvarar för kommunikationsplanering, visuell kommunikation, press och kriskommunikation och digital kommunikation. Vi arbetar tillsammans med ett helhetsperspektiv på stadens och stadskontorets kommunikationsarbete, och vårt uppdrag är att utveckla kommunikationsområdet tillsammans med stadens övriga kommunikationsfunktioner.

Vi kan nu erbjuda två spännande uppdrag, båda med fokus på strategisk kommunikation, projektledning och att skapa förflyttning i utmanande kommunikationsfrågor.

Arbetsuppgifter

Vi söker två kreativa strategiska kommunikatörer med förmåga att driva, samordna och utveckla kommunikationsarbetet i en organisation med många intressenter. Du är en vass projektledare med stor vana av att driva kommunikationsprojekt från ax till limpa.

Uppdraget är av både strategisk och operativ karaktär och omfattar planering, samordning, utveckling samt praktiskt kommunikationsarbete såsom produktion av innehåll till extern webb och intranät, sociala medier och nyhetsbrev.

Tillsammans med kollegorna driver du det strategiska arbetet med att utveckla och samordna Malmö stads kommunikation där du skapar engagemang i komplexa frågor och omvandlar sakkunskap till effektfull kommunikation i relevanta kanaler. Utifrån politiska beslut och i dialog med sakkunniga inom verksamheten analyserar du behov av kommunikationsinsatser utifrån ett helhetsperspektiv. Du planerar, genomför och följer upp kommunikationsarbetet.

Du arbetar till stora delar med planerad kommunikation, men även händelsestyrda uppdrag förekommer.

Utöver detta har du en av följande fördjupande inriktningar:

Förändringskommunikation med fokus på social hållbarhet och demokratifrågor

Ditt uppdrag kommer att ha fokus på social hållbarhet och demokratifrågor. Uppdraget innefattar att öka kunskapen om Malmö stads hållbarhetsarbete, inom organisationen och till externa målgrupper samt att utveckla kommunikationsarbetet inom social hållbarhet, minoriteter och demokratifrågor. Du har förmågan att skapa inspirerande insatser, driva hållbar utveckling och kan vidareutveckla hur vi är inkluderande och relevanta utifrån sociala hållbarhetsperspektiv, behov, utmaningar och möjligheter. Du har mångårig erfarenhet av arbete med förändringskommunikation med förmåga att skapa förflyttning i komplicerade frågor.

Strategiskt påverkansarbete med fokus på näringsliv och klimat

Du kommer till stor del att arbeta med näringslivs- och klimatfrågor. I uppdraget bidrar du till en positiv samhällsutveckling arbetar aktivt för att skapa relationer med både interna och externa intressenter. Du har upparbetade medierelationer, lokalt och nationellt. Det är också en fördel om du har ett nätverk inom näringslivet i Malmö. Du har mångårig erfarenhet av att framgångsrikt driva politiskt påverkansarbete.

Vem du är:

Vi söker dig som är innovativ, utvecklingsinriktad, har god strategisk blick och har förmåga att snabbt sätta dig in i komplexa frågor och se helhetsbilden genom dialog, nyfikenhet och omvärldsbevakning.

Du arbetar självständigt och kan prioritera och samordna såväl löpande arbetsuppgifter som större projekt som involverar flera intressenter och du har ett lösningsorienterat förhållningssätt.

Du har en god pedagogisk förmåga och kan sammanfatta komplexa frågeställningar och sammanhang till olika mottagare.

För dig är det naturligt att skapa goda relationer, samarbeten och värdefulla nätverk då du har många kontaktytor. 

Som person är du kreativ, strukturerad och har stark initiativförmåga och drivkraft. Du har goda kunskaper i svenska, både tal och skrift.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant.

 • Minst fem års aktuell arbetslivserfarenhet av operativt och strategiskt kommunikationsarbete inom en stor organisation eller erfarenhet från en kommunikationsbyrå med stora organisationer som kunder.

 • Flerårig erfarenhet av att självständigt driva och organisera kommunikationsprocesser och -projekt med många intressenter

 • Flerårig erfarenhet av att vara rådgivare och strategiskt bollplank i kommunikationsfrågor, gärna med spetskompetens inom hållbarhetskommunikation eller public affairs.

 • Erfarenhet av förändringskommunikation och att stötta organisationer i förändring eller erfarenhet av strategiskt påverkansarbete

 • Erfarenhet av strategisk och operativt internkommunikationsarbete

 • Mycket god kunskap i Office 365.

Meriterande:

 • Utbildning inom projektledning och förändringsledning

 • Utbildning inom CSR, hållbarhetskommunikation eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer relevant

 • Erfarenhet av arbete i offentlig förvaltning och förståelse för politiskt styrd organisation

 • Kunskap i Adobe Creative Suite

 • Finska i tal och skrift

Om arbetsplatsen

Stadskontoret är kommunstyrelsens förvaltning och stödjer kommunstyrelsen i uppdraget att leda, samordna och följa upp stadens arbete. Vi arbetar nära stadens ledning och identifierar behov, analyserar, föreslår alternativ och bidrar med kraft till förändring i frågor som är viktiga för vår organisation, vår stad och vår samhällsutveckling – alltid med Malmös bästa för ögonen. Stadskontoret stödjer också kommunfullmäktige som har ett helhetsansvar för Malmö stad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Publicerad 2023-05-26

Ansök nu