Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Sveriges skarpaste strateg

OTW, Stockholm

Ansök nu

På 25 år har OTW växt från en handfull drivna journalister och tv-producenter, till över 160 medarbetare på fem olika kontor som alla brinner för att skapa engagerande innehåll i framtidens kanaler. Vi fortsätter att växa, vinna priser och slå rekord – och nu söker vi ännu en stjärna till vårt Stockholmskontor.

Vi söker nu en nytänkande strateg som kan ta oss – och våra kunder – till nya höjder. Vad vi erbjuder? En högkreativ arbetsplats som samarbetar med några av Nordens starkaste varumärken och organisationer.

Detta är OTW
OTW är Nordens ledande – och mest prisbelönta – contentbyrå. Vi jobbar med strategi, konceptutveckling, innehållsproduktion och distribution för några av Sveriges mest spännande varumärken. På vår gedigna kundlista hittar du bland annat IKEA, SAS, Röda Korset, Lärarnas Riksförbund, PostNord och Volvo. Med Arvid Nordquist som kund kan vi även garantera gott kaffe på kontoret!

Oavsett vilket av våra kontor du jobbar på så arbetar vi tätt ihop i kreativa, effektiva och roliga kundteam där kreatörer och producenter sitter vid samma bord som strateger och analytiker. Vi levererar kvalitetsinnehåll i ett högt tempo och bygger vinnande koncept baserade på behovsanalyser och insikter.

Om tjänsten
Som strateg på OTW får du en viktig roll i att leda processer med syfte att ta fram content- och kanalstrategier, och utifrån dessa vara med och utveckla vinnande contentkoncept, ofta med fokus på digital transformation. Du är ansvarig för att planera och moderera workshops, att analysera data, ta fram målgruppsinsikter och dra slutsater som ligger till grund till såväl strategiska och kreativa plattformar. En viktig del i rollen som strateg är att förstå kundens affär och hur kommunikation kan stärka den och därmed stärka relationen med kunden.

Det här är du:

  • Du är van vid att arbeta både självständigt och tillsammans i ett team, att agera rådgivare mot kund och säkra en hög kvalitet i leverans.

  • Du har jobbat som strateg i kommunikationsbranchen i minst 5 år, har du byråerfarenhet är det meriterande.

  • Att jobba nära kunden är ett måste och vi tror att du har en naturlig känsla för att bygga bra kundrelationer och lyssna in kundens behov och önskemål – men du vet också när vi måste utmana dem att våga mer, tänka större och tänja på gränserna i sin kommunikation.

  • Du har en relevant akademisk utbildning eller skaffat dig en motsvarande teoretisk grund på annat sätt.

  • Du har erfarenhet av att utveckla omfattande kommunikations- och varumärkesstrategier.

  • Du har erfarenhet av att leda workshops, formulera strategiska styrdokument och ta en aktiv del i koncept-/och idéutveckling.

  • Du är van att hantera och analysera kvantitativa och kvalitativa data från undersökningar och kan också agera beställare och kravställare för tex undersökningsföretag.

  • Du känner dig trygg med och har erfarenhet av att jobba med kommunikation och innehåll i sociala, digitala och traditionella medier.

Är du en OTW:are?
Vill du bli en av oss – en OTW:are – så drömmer du om att få jobba med några av Sveriges roligaste varumärken. Du brinner för att hålla dig uppdaterad om såväl vår bransch, som våra kunder och som OTW:are vill du förstås bidra till att vi vinner ännu fler priser genom att lyfta fram våra vassaste projekt i olika branschtävlingar.

Men du måste också vara en OTW:are i själ och hjärta – kreativ, självgående, prestigelös, snabb och stresstålig. Du brinner för att skapa framgångsrika redaktionella koncept, kampanjer och innehållsproduktioner – och du vill utmanas, utvecklas och ha roligt på jobbet! Vi tror nämligen att medarbetare som mår bra och har kul på jobbet, presterar bättre. Det är upp till varje OTW:are att bidra till en arbetsmiljö där vi värnar om såväl laget som individen. För man ska känna sig hemma när man jobbar på OTW.

Välkommen hem till oss på Birger Jarlsgatan 61 i Stockholm!

Så här söker du
Ansökningsperioden är öppen fram till den 19 september 2021 och intervjuer görs löpande – så skicka in ditt cv och personliga brev så snart som möjligt. Observera att vi enbart tar emot ansökningar via vår webbsida OTW.se och inte via några externa tjänster. Tjänsten är tillsvidareanställning. Frågor om tjänsten besvaras via e-post av Emma Broms, byråchef för OTW Stockholm på emma.broms@otw.se

Publicerad 2021-09-07

Ansök nu

Se fler branschtitlar från Bonnier News