Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Team Lead Business Controller

Bonnier News AB, Stockholm

Ansök nu

Bonnier News är Skandinaviens största aktör inom nyhetsmedia med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen, Sydsvenskan, Helsingborgs Dagblad, Dagens industri, Bonnier Business Media och Bonnier News Local. Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många, totalt når vår journalistik över 6 miljoner läsare varje dag!

Är du en affärsintresserad ekonom med bakgrund inom business control? Då kan rollen som Team Lead Business Controller hos Bonnier News vara något för dig!

Dina arbetsuppgifter

Som Business Controller inom Bonnier News kommer du att arbeta tätt ihop med vår prisbelönta Brand Studio och även sitta med i dess ledningsgrupp. I ditt dagliga arbete stöttar du våra affärschefer med att bland annat förstå affären, identifiera förbättringsmöjligheter, skapa budget, samt prognostisera intäkter och kostnader. Rollen är bred och innebär att du måste ha en god förmåga att sätta dig in i detaljer, men även se det större perspektivet. En annan viktigt del av ditt arbete är att ansvara för att leda det operativa arbetet i business controller teamet. Det kan vara allt från att introducera nyanställda och vara bollplank till mer juniora kollegor till att värna för en gemensam helhet med god struktur och bra systemstöd.

Sammantaget innebär rollen att du:

 • Genomför verksamhetsanalyser och uppföljning.

 • Ansvarar för olika projekt, business cases samt olika frågeställningar i allt från redovisning till strategiska beslut.

 • Utvecklar och förfinar processer.

 • Utför månadsbokslutsaktiviteter, ekonomisk analys och uppföljning av intäkter och kostnader med tyngdpunkt på intäkter och verksamhetens lönsamhet.

 • Ansvarar för budget- och prognosarbete för verksamheten inklusive uppföljning.

 • Leder det dagliga arbetet inom business controller teamet.

Kvalifikationer:

För att axla rollen hos oss har du erfarenhet av att hantera stora mängder data, analysera verksamheter, samt driva budget- och prognosarbete. Du är också van vid att arbeta med månadsbokslut och deadlines.

 • Relevant akademisk examen.

 • Minst 5 års erfarenhet och då främst av Business Control.

 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska.

Meriterande:

 • Tidigare arbetslivserfarenhet från mediebranschen.

 • Mediabyrå- eller reklambyråerfarenhet.

 • Erfarenhet av att ha varit arbetsledare i projekt.

 • Erfarenhet av Qlikview, Palette, Agresso och Mercur.

Som person är du en god kommunikatör med ett stort affärsintresse,du trivs att arbeta i team och nå resultat som en del av ett team. Det är också viktigt att du är självgående, en problemlösare och att du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och söker effektivisering och förbättring inom ditt arbetsområde. Vidare är du serviceinriktad och du har en stark analytisk förmåga.

Övrigt

Bonnier News ekonomiavdelning består av cirka 50 medarbetare. Du kommer att vara en del av business controller funktionen som i sin tur är cirka 30 stycken, där du ingår i ett team med gemensamt fokus mot något av våra varumärken eller gemensamma funktioner. Du rapporterar till Eva Lundahl, Lead Business Controller Annons. Vi sitter tillsammans i ”DN-huset” på Gjörwellsgatan 30, nära Kungsholmen i Stockholm.

Vi jobbar målmedvetet med frågor som berör mångfald och jämställdhet och ser gärna att det även är en drivkraft för dig. Bonnier News vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Välkommen med din ansökan redan idag!


OM FÖRETAGET
Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många. Vi är Sveriges ledande mediehus med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen och Dagens industri når vi miljoner läsare och användare varje dag. Genom Bonnier News Local har vi även ett stort lokalt engagemang - från Sydsvenskan i söder till Örnsköldsviks Allehanda i norr. Förutom detta ger vi också ut branschspecifika tidningar såsom Dagens Media, Resumé, Dagens medicin och Fastighetsnytt, och även en rad livsstilsmagasin som Damernas Värld, Sköna Hem, Teknikens Värld och Allt om Mat m.fl. Genom att ständigt driva den digitala utvecklingen framåt når vi hela tiden längre - som medarbetare hos oss kan du påverka riktningen.

Publicerad 2021-11-17

Ansök nu