Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Teknisk webbanalytiker

Expressen Lifestyle, Stockholm

Ansök nu

Vill du arbeta i en föränderlig och dynamisk miljö som ligger i framkant inom analys och utveckling? Älskar du siffror och vill vara en del av ett större team där vi gärna och ofta stöttar och peppar varandra att lära oss nytt och utvecklas i våra roller? Då har du möjligheten att bli en del av Sveriges mest passionerade och datainformerade mediehus! Expressen Lifestyle söker nu nämligen en webbanalytiker!

Att jobba som teknisk webbanalytiker

Att arbeta på Bonnier News innebär möjligheten att vara med på en spännande resa och samtidigt få en inblick i hur Mediebranschen fungerar. Du kommer ha ett aktivt samarbete med team på utvecklingsavdelningen för att arbeta fram ny funktionalitet och förbättringar. Du förväntas arbeta på ett lösningsorienterat sätt och aktivt driva frågor viktiga för analysavdelningen och Expressen Lifestyle.

I jobbet ingår till exempel att

 • Planera, sätta upp och kvalitetssäkra mätning av olika funktioner och flöden på våra sajter.

 • Förvalta och implementera trackinglösningar med god kvalitet som levererar mot organisationens mål och krav.

 • Genomföra och följa upp A/B-tester.

 • Identifiera, analysera och föreslå förändringar av produkten i syfte att lojalisera och engagera våra besökare.

 • Upprätta dokumentation och se till att vi håller en god struktur på vår mätning.

 • Uppföljning och utvärdering av nya releaser och flöden.

 • Analysera, sammanställa, visualisera och presentera data, samt sprida insikter i affärsområdet och till olika stakeholders.

Är du vår nya tekniska webbanalytiker?

Vi på Bonnier News söker dig med inställningen att allt går att lösa. Du är självgående och trivs att jobba där tempot är högt och där mycket spännande händer samtidigt! Du har en eftergymnasial utbildning och erfarenhet av webbanalys och SQL. Du kan t ex ha en utbildning inom webbanalys eller analys. Vi ser gärna att du har erfarenhet att arbeta med teknisk webbanalys. Du kan också ha bakgrund som utvecklare med intresse för analys. Om du har vana av att arbeta agilt är du extra intressant för oss, men tveka inte att söka tjänsten även om du inte har det.

Vi ser gärna att du har:

 • Goda kunskaper i Google Analytics och Google Tag Manager

 • Erfarenhet av GA4

 • Erfarenhet av visualisering i Data Studio.

 • Kunskaper i SQL och Big Query.

 • Kan tala och skriva svenska obehindrat.

 • Kunskap kring integritetsfrågor kopplat till datahantering

Övrig information:

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Du rapporterar direkt till Anna-Karin Arnhällen, chef för Teknisk analys. Du kommer att tillhöra Expressen Lifestyles analysavdelning som består av ett tekniskt och ett redaktionellt analysteam. Analysavdelningen arbetar korsfunktionellt med Expressens olika avdelningar som redaktion, utveckling, distribution, försäljning och marknad – i syfte att tillsammans bli Sveriges största tidning i alla kanaler.

OM FÖRETAGET

Som Nordens största medieföretag hjälper vi medborgare och organisationer att fungera i ett demokratiskt samhälle. Våra journalister rapporterar, granskar och berättar om vår tids frågor. Vi inspirerar och skapar affärer genom möten, produkter och tjänster. Med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen och Dagens industri når vi miljoner läsare och användare varje dag. Genom Bonnier News Local har vi även ett stort lokalt engagemang - från Sydsvenskan i söder till Örnsköldsviks Allehanda i norr. Förutom detta ger vi också ut branschspecifika tidningar såsom Dagens Media, Resumé, Dagens medicin och Fastighetsnytt, och även en rad livsstilsmagasin som Damernas Värld, Sköna Hem, Teknikens Värld och Allt om Mat m.fl. Genom att ständigt driva den digitala utvecklingen framåt når vi hela tiden längre - som medarbetare hos oss kan du påverka riktningen.

På Bonnier News värdesätter vi att våra medarbetare har olika erfarenheter och perspektiv. Jämställdhet och inkludering är prioriterade frågor hos oss och ett av fyra bärande fokusområden i vår hållbarhetsstrategi. Vi vill skapa ett öppet klimat på våra arbetsplatser och strävar efter att hitta talangfulla medarbetare som vidgar våra perspektiv och hjälper oss att bidra till ett mer inkluderande samhälle. Detta genom journalistik och tjänster som är ännu mer tillgängliga för fler. Vi hoppas att även du vill bidra till detta!

Publicerad 2022-07-25

Ansök nu