Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag04.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Utredare

Svenska Transportarbetareförbundet, Stockholm

Ansök nu

Transport söker en analytisk och strategisk utredare

Svenska Transportarbetareförbundet är ett fackförbund inom LO som har cirka 57 000 medlemmar. Förbundet organiserar en rad olika branscher och yrkesområden inom främst transportnäring, renhållning och bevakningsbranschen.

Dina arbetsuppgifter
Som utredare på Svenska Transportarbetareförbundet ansvarar du för remissvar till regering och myndigheter inom dina ansvarsområden. Du deltar i arbetsgrupper och för förbundets talan i dessa.

En viktig del i arbetet är att förbereda och skapa beslutsunderlag för ledning och styrelse, samt att självständigt göra utredningar och utarbeta förslag. En annan viktig del är att följa upp fattade beslut samt att jobba med omvärldsbevakning.

Du arbetar med underlag och sammanställningar kring bland annat remisser, utvärderingar, tar fram statistik och prognoser med mera.

I dina arbetsuppgifter ingår att bevaka förbundets fokusområden och att i dialog med ledning, ombudsmän och kollegor utforma förbundets ståndpunkter. Samt att sköta interna utredningar gällande organisationen.

Arbetet innebär resor i första hand inom Sverige.

Dina kvalifikationer
Du som söker delar arbetarrörelsens värderingar. Det är meriterande med kunskap och erfarenhet från fackförbund och från våra branscher. Vi söker dig som har relevant akademisk examen och gärna erfarenhet av liknande arbetsuppgifter eller förvärvat motsvarande kunskaper på annat sätt. Du bör även ha lätt för att utrycka dig i tal och skrift. Eftersom det ofta dyker upp saker med kort varsel är det viktigt att du snabbt kan sätta dig in i frågeställningar.

Du har en god analytisk förmåga, är kreativ och tänker långsiktigt. Då vi är en liten enhet behöver du vara flexibel, ansvarstagande och ha god förmåga att arbeta strategiskt. Du förväntas arbeta självständigt och i grupp. Vi strävar efter en prestigelös miljö där vi tillsammans uppnår våra målsättningar.

Då arbetet innebär många externa kontakter och samverkan med kollegor lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper som social kompetens och god samarbets- och kommunikationsförmåga.

Anställningsvillkor
Anställningen är en heltidstjänst vid Svenska Transportarbetareförbundets förbundskontor i Stockholm och arbetstiden är oreglerad. På förbundskontorets arbetar vi med våra branschfrågor, kommunikationsarbete och påverkansarbete. Tillträde enligt överenskommelse.

Frågor?
För frågor om tjänsten, kontakta Lars Mikaelsson, Förbundssekreterare: 010-480 37 44, lars.mikaelsson@transport.se

Ansökan
Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är Svenska Transportarbetareförbundet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju. B-körkort är ett krav.

Ansökan skickas via mail till: ansokan.fk@transport.se. För att vi ska kunna ta emot din ansökan skriver du i ämnesraden: ”Utredare FK001”.

Välkommen med din ansökan senast den 14 augusti 2020!

Publicerad 2020-06-02

Ansök nu