Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Content

Anyfin lanserar ett träningsprogram för plånboken

Publicerad: 21 oktober 2020, 09:31

Var fjärde person uppger att deras privatekonomi påverkar hälsan negativt. Det visar en undersökning från Yougov, som Anyfin beställt. Nu lanseras”Budget Bootcamp” tillsammans med psykolagen Björn Hedensjö – som ska hjälpa svenskarna att komma i finansiell form.


Ämnen i artikeln:

AnyfinBjörn Hedensjö

Många svenskar lider av stress, magont och sömnsvårigheter kopplat till sin privatekonomi. Ekonomiappen Anyfin startar ett bootcamp för plånboken där 28 hacks presenteras i appen under 28 dagar presenteras 28 hacks. Tips som ska hjälpa människor att ta kontroll över sin ekonomi. Allt från att skapa förändring i köpbeteende, till en inställningsförflyttning där du uppmuntras spara 33 kronor om dagen istället för 1000 i månaden.

Bootcampet är framtaget tillsammans med legitimerade psykologen Björn Hedensjö, som också bland annat har en bakgrund på Dagens Industri och Dagens Nyheter.

– Resultatet av undersökningen visar att vi behöver ta svenskarnas finansiella hälsa på allvar. Jag vill erbjuda människor handfasta hjälpmedel som grundas i forskning. Något som sträcker sig bortom de klassiska tipsen om matlådor och att shoppa second hand. Det tycker jag Budget Bootcamp lyckas med, säger Björn Hedensjö i en kommentar. 

Medverkar i kampanjen gör också bland annat poddaren Julia Frändfors, som kommer genomföra Anyfins bootcamp. Hennes ekonomiska förändringsresa kommer publiceras i hennes sociala kanaler. Kampanjen går också att följa i Anyfins egna kanaler, där det dagligen presenteras nya hacks. Den som vill signa upp sig för Bootcampet gör det i Anyfins app. 


Anyfins affärsidé handlar i grunden om att sänka kundernas ränta med hjälp av AI. I våras tog bolaget in 300 miljoner kronor från bland annat EQT Venures.

Ytterligare resultat från undersökningen:

·       En majoritet, nära 9 av 10, att de upplever stress

·       Nästan hälften, 4 av 10, att de lider av sömnsvårigheter

·       3 av 10 att de har ont i magen

·       37% har eller har haft en kreditkortsskuld

·       55% använder sig eller har använt sig av delbetalning

·       40% har idag en konsumentkredit

·       12% känner att de har dålig kontroll över sin privatekonomi
·       63% av dem har konsumentkrediter

Undersökningen är genomförd av opinions- och marknadsundersökningsföretaget Yougov under perioden 16–20 september 2020.  Sammanlagt har 1012 intervjuer i en webbpanel genomförts med män och kvinnor i  Sverige i åldern 18–54.

 

 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

AnyfinBjörn Hedensjö

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.