Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Content

Årets julklapp är mobillådan – Telenor lanserar podd som hyllar skärmlivet

Publicerad: 20 november 2019, 12:58

Telenor har den senaste tiden tagit strid för skärmlivet och pekat på dess ljusa sidor. Nu lanserar man en podd där de ska grotta i frågan om varför det som sker online ses som mindre värt än det som sker ”på riktigt”.


Ämnen i artikeln:

Telenor

De senaste åren har debatten om skärmtidens påverkan på våra liv gått varm. Många varumärken har inte varit sena att ta ställning i frågan och har genom olika kampanjer ofta sållat sig till den kritiska sidan.

Men det finns även de varumärken som valt att lyfta de positiva sidorna med livet framför skärmen. Ett av dem är Telenor som förra året lanserade initiativet ”Skärmlivet”, en förlängning av kampanjen ”Världen har förändrats – har du?” Nu lanserar Telenor en podcast som ska lyfta skärmarnas och internets positiva krafter.

– Ibland är det som att prata om de positiva sidorna med internet och skärmtid har blivit det mest kontroversiella man kan göra. I Podcasten ”Världen har förändrats” går vi på djupet med många av de fördomar som fortfarande finns om saker som sker online, säger Mathias Murman, content marketing manager på Telenor.

Podcasten kommer att programledas av Elinor Svensson och gästas av profiler som ekonomiprofessorn Micael Dahlén, psykologen Siri Helle och journalisten Lina Thomsgård. I podcasten kommer de diskutera alltifrån om man måste lägga till sin chef på Facebook till om hur många vänner som är många vänner. Det övergripande temat är varför det som sker online ses som mindre värt än det som sker offline.

– Den digitala utvecklingen har gått fort, och många känner sig osäkra inför nya digitala beteenden. Men faktum är att vi aldrig kommer vara mindre digitala än nu, och bästa sättet att ta vara på fördelarna tror vi är att lära oss mer om hur våra uppkopplade liv påverkar oss, snarare än att skuldbelägga skärmtid och digitala beteenden, säger Mathias Murman.

Podcasten produceras i samarbete med Soundtelling. Här kan du lyssna på de tre första avsnitten.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Telenor

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.