Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Content

Myndighetspodden toppar lyssningslistorna

Publicerad: 12 februari 2021, 09:52

Med ”Utan att passera gå” hoppar Kriminalvården på true crime-vågen.


Ämnen i artikeln:

Gullers Grupp

Myndigheter har vanligtvis svårt att nå ut med sin kommunikation, något som inte minst blivit tydligt under pandemin.

Några som dock tycks ha lyckats är Kriminalvården. Myndigheten, tillsammans med Gullers Grupp och produktionsbolaget Just Stories, har med podden ”Utan att passera gå” hoppat på det populära true crime-tåget. True crime-kategorin var en av de första som fick riktigt stort genomslag på poddsidan och de senaste åren har ett otal poddar i ämnet toppat listorna. I ”Utan att passera gå” har Kriminalvården tagit vid där många andra poddar om kriminialitet slutar och där Kriminalvårdens verksamhet börjar – bakom fängelsegallren. Podcasten lanserades den 1 februari och fick första veckan 57 000 lyssningar, vilket gör den till en av de mest lyssnade nylanserade poddarna. Programledare är journalisterna Melinda Wrede och Tommy Jönsson.

– Vi vet att det finns ett stort intresse för Kriminalvården och framgången med podden är ett kvitto på det. Det är väldigt roligt att så många är nyfikna på hur vi arbetar med att bryta den onda cirkeln och få människor att komma tillbaka till samhället istället för till ny brottslighet, säger Kicki Wallmo, enhetschef kommunikationsavdelningen.

Några av ämnena som behandlats är bland annat hur gängkriminaliteten handskas med innanför murarna, likheter och skillnader mellan svenska och amerikanska fängelser samt hur, när och varför svenska fångar släpps i förtid.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Gullers Grupp

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.