lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Acne bakom ny visuell identitet för Signum

Publicerad: 2 juli 2021, 09:02

Foto: Singh

Acne har tagit fram en ny varumärkesplattform och visuell identitet för Signum Fastigheter. Arbetet utgår från budskapet ”ett schysstare bostadsköp”.

Ämnen i artikeln:

AcneVisuelltIdentitet500 Sthlm

Amanda Törner

amanda.torner@resume.se


Bostadsutvecklaren Signum har sedan starten 2014 positionerat sig som en utmanare på den svenska bostadsmarknaden. Genom att plocka bort mellanhänder vill man göra bostadsköp och bostadsägande enklare och tillgängligt för fler. Modellen bygger på att Signum kontrollerar hela kedjan – från byggrätter och produktutveckling, via den egna husfabriken, till försäljning och förvaltning.

Nu lanserar Signum en ny visuell identitet och hemsida som ska signalerna bolagets position. Bakom arbetet ligger Acne och den nya hemsidan är framtagen av Casuality.

– Det känns fantastiskt att äntligen få lansera den nya identiteten som speglar vårt varumärke, personlighet och position på marknaden. Vi har haft ett nära och bra samarbete med Acne och ser fram emot fortsättningen säger Daniel Wengelin, creative director på Signum, i ett pressmeddelande. 

Den heltäckande identiteten och positionen utgår från budskapet ”ett schysstare bostadsköp”. Den rullas nu ut i bolagets samtliga kanaler, ett arbete som genomförs tillsammans med kommunikationsbyrån 500.

– Det har varit väldigt spännande att utveckla ett varumärke med en ny identitet som representerar den disruptiva position som Signum håller. En annorlunda bostadsaktör som Signum kräver ett visuellt uttryck som skiljer sig från kategorin, något som vi är stolta över att ha skapat tillsammans, kommenterar Ori Mace, vd på Acne.

 

Arbetsgrupp

Signum:

Daniel Wengelin

Hanna Kucera Wengelin

Fredrik Thunell

 

Acne:

Ori Mace, kundansvarig

Nicoline Brindfors, projektledare

Pia Hansson Näslund, senior produktionsledare

Ramiro Oblitas, creative director

Ludvig Franzén, design director

Sara Edbom, art director

John Hammarström, art director

Joakim Lingström, copywriter

Christian Sundgren, strateg

Caroline Tell, strateg

Henrik Åkerberg, final art 

 

Causality Agency:

Henrik Frenne

Stefan Hansen

 

500:

Karin Londré

Izabelle Ellison

Hjalmar Wiklander

Pontus Hammarström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev