fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

AI-genererade radioreferat får fansen drömma om framgång i Oddsets kampanj

Publicerad: 20 februari 2023, 14:00

När Svenska Cupens gruppspel sparkade i gång i helgen släppte huvudsponsorn Oddset ljudtjänsten ”Drömmar om Europa” tillsammans med Perfect Fools. Med de AI-genererade radioreferaten kan fansen drömma om Europaspel.

Ämnen i artikeln:

NyheterAISvenska SpelOddsetPerfect Fools

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


”Drömmar om Europa” består av 32 radioreferat speciellt framtagna för supportrar till vart och ett av lagen som har kvalat in till Svenska Cupens gruppspel. Referaten finns att tillgängliga på kampanjsajten här.  

Ljudspåren består av engelska kommentatorer som refererar de kommande matcherna för varje lag i turneringen där respektive lag i referaten vinner återstående sex matcher och tar sig till europaspel. Tjänsten har skapats med hjälp av AI som också har förutspått händelserna i samtliga matcher och generat detaljerade radioreferat av alla skeenden i matcherna, från avspark tills domaren blåser av finalen.

Varje lags sex matcher långa radioreferat är 540 minuter långa, vilket motsvarar tiden för en god natts sömn. Forskning visar att en genomsnittlig natt består av fyra till sex sömncykler, där varje cykel varar i genomsnitt 90 minuter (plus tillägg). Referaten läses därför upp av en AI-kommentator med lugn och behaglig stämma, ackompanjerad av fridfulla bakgrundsljud, så den som vill kan vaggas till sömns medan hen lyssnar på hur europaplatsen säkras. 

– I det här fallet var det helt klart att ingen copywriter eller voice over-skådis skulle kunna leverera 2,9 miljoner ord och 17 280 minuters kommentering. Med AI lyckas vi ge liv till en kampanj som förhoppningsvis kommer in i fotbollskulturen och supportrars drömmar om framgång. Så ja, AI är en oumbärlig del av vårt team och gjorde det omöjliga möjligt, säger Klas Lusth, vd och executive creative director på Perfect Fools i ett pressmeddelande. 

 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev