måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

AI-pianot som gör musik av affärsjuridiska texter

Publicerad: 30 januari 2020, 13:48

Advokatbyrån Vinge fortsätter kampanja med annorlunda medel. Nu har de tillsammans med ANR BBDO tagit fram ett AI-drivet piano som omvandlar byråns affärsjuridiska texter till musik.

Ämnen i artikeln:

Vinge

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Förra året tog advokatbyrån Vinge och reklambyrån ANR BBDO fram reklamkampanjen ”The Seat” där byråns vd Maria-Pia Hope spelade en av huvudrollerna. Kampanjen riktade sig till nyanställda och skulle visa på byråns öppensinniga kultur och att den senast anställde numera har en plats i ledningsgruppen.

Nu är parterna tillbaka med en ny arbetsgivarkampanj. Inom ramen för kampanjen har de tillsammans med musikern och designern tagit fram ett AI-verktyg som omvandlar byråns affärsjuridiska texter till musik.

”Beroende på vilka bokstäver som läses in väljer AI:n ut ett passande neuronnät som har sin egen 'förståelse' för hur de vill uttrycka sig i musik. Genom maskininlärning, som innebär att den blivit tränad på data från ett stort urval av olika pianostycken, har en markovkedja skapats som gör det möjligt för AI:n att spela ett visst urval av noter med olika probabilitet” skriver parterna i ett pressmeddelande.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

– Med vårt AI-drivna piano vill vi illustrera bredden och precisionen i det vi gör på Vinge. Vi är en fullservicebyrå som verkar inom samtliga affärsjuridiska genrer. Nu kan vi äntligen höra alla de klanger verksamheten rymmer. Vi ser affärsjuridiken som vår egen konstform, och hos oss får alla spela sin egen melodi, säger Fredrik Dahl, HR-ansvarig delägare på Vinge.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Arbetsgrupp ANR BBDO:

Gabriel Blidö, Art Director

Philip Westman, Copywriter

Maria Fager, Account Director

Giustina Guariglia, Senior Account Manager André Elwin, Producer

Anna Celay, Strategic Planning Director Channa Rogsten, Planner

Pontus Karlsson, Client Service Director

Axel Bluhme, Designer & Musician

Gustav Bondeson, Director

Victor Skogqvist, Director of Photography Magnus Karlsson, Gaffer

Néstor Salazar, Steadicam operator Gustav Bondeson, Editor

Adam Klingeteg, Stills

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev