tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Ajax och Adidas hedrar Bob Marley med nytt matchställ

Publicerad: 23 augusti 2021, 11:57

Foto: Adidas

Att fotbollslag har en låt som är ”deras” är inte ett nytt fenomen. Hammarby har Kentas ”Just i dag är jag stark”, Liverpool har ”You'll never walk alone”, och Ajax hedrar nu sin hymn – ”Three little birds” – genom att låta färgerna förknippade med Bob Marley pryda sitt matchställ.

Ämnen i artikeln:

AdidasFotbollChampions League

Alicia Price

alicia.price@resume.se


Associationen mellan Bob Marley och holländska Ajax kom efter en spontan sångstund inför en fotbollsmatch, skriver The Drum. Sedan dess har låten ”Three little birds” blivit klubbens hymn.

Nu lanseras klubbens tredjeställ i samarbete med Marley-familjen och Adidas. Stället går i klassiska Marley-färger, rött, gult och grönt. Nacken av tröjan pryds av tre fåglar, en tydlig nickning till låten.

– Jag är rörd över att Ajax har tagit ”Three little birds” och gjort det till sin hymn. Det värmer mitt hjärta och visar hur genomslagskraftig musik kan vara. Fotboll var allt för min far. Jag väljer att använda hans ord: fotboll är frihet, säger Cedella Marley, Bob Marleys dotter, i ett pressmeddelande.

När tröjan under helgen lanserades för försäljning kraschade Ajax hemsida, rapporterade bland annat Sports bible

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev