måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Alex Schulman kampanjar för att göra bio till en del av friskvårdsbidraget

Publicerad: 13 april 2023, 08:25

Alex Schulman. Foto: Pressbild

Sveriges Biografer vill göra biobesök till en del av friskvårdsbidraget – och lanserade en kampanj tillsammans med Familjen: ”Vi på Sveriges biografer anser att hälsobegreppet behöver vidgas”, säger Helena Eklund, marknadschef på Filmstaden.

Ämnen i artikeln:

NyheterAlex SchulmanFamiljenGina DirawiKampanjPR-kampanjReklamkampanj

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@resume.se


Redan i mars gick Sveriges Biografer och Familjen ut med kampanjen ”Bioreceptet” som syftade till att göra biobesök till en del av friskvårdsbidraget.

– Vi på Sveriges biografer anser att hälsobegreppet behöver vidgas så att även kultur ingår i friskvårdsbidraget. Bio är en gemensam och demokratisk kulturupplevelse och jämfört med golf, padel och massage, som redan ingår i friskvårdsbidraget, är biobesök förhållandevis billigt, säger Helena Eklund, marknadschef på Filmstaden.

Kampanjen har synts både utomhus och digitalt och nu lanseras nästa del i kampanjen – nämligen samarbeten med författaren och poddaren Alex Schulman och programledaren Gina Dirawi.

– Jag älskar bio, och jag har också kommit på att jag mår bra av att gå på bio. Därför kommer jag att dela ut biorecept till er på min Instagram live, säger Alex Schulman i kampanjen.

Familjen har samarbetat med Sveriges biografer, som består av Filmstaden, Folkets Bio, Folkets Hus och Parker, Svenska Bio samt Sveriges landsortsbiografer, sen i höstas.

– Det var både kul och intressant när vi upptäckte att skräckfilm på bio gör dig mindre stressad och att en romantisk komedi på duken kan hjälpa bättre än parterapi. Med all forskning i ryggen kan vi med trygghet säga att bio kan skapa en bättre folkhälsa. Nu ska vi gå och se The Banshees of Inisherin på arbetstid, får se hur vi mår efter det, hejdå! säger kreatörerna Oskar Ferm och Lia Merkel på Familjen.

Arbetsgrupp:

Familjen:

Mats Eriksson, Client Director

Alma Sunnemark, Sanna Tidbeck, Account Manager Anna Litzén, Rob Dysell, Strategist

Lia Merkel, Copywriter & Creative Lead

Oskar Ferm, Art Director & Creative Lead

Johan Helander, Creative Director

Isabelle Österlund, Designer

Johan Olsson, Graphic Designer

KJ Sanfer, Motion Designer

Filip Tomic, Paid Media Manager

Henrik Berglund, Producer

Produktionsbolag:

Milkdrop Studios

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev