Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

”Alla har rätt till sina drömmar” – Svenska downföreningen släpper nytt koncept

Publicerad: 17 mars 2020, 12:54

”Torka aldrig tårar utan handskar”-regissören Simon Kaijser och The amazing society bakom första enheterna i konceptet ”Berika. Inte begränsa”


Ämnen i artikeln:

FilmstadenThe Amazing Society

Den 21 mars är det ”Rocka sockorna”-dagen, ett initiativ från Svenska downföreningen som de senaste åren fått alltmer spridning. Inför årets ”Rocka sockorna” släpper föreningen i samarbete med byrån The amazing society och regissören Simon Kaijser en trailer för det nya konceptet ”Berika. Inte begränsa.”

– Vi är en liten organisation som kämpar för att samla in medel för att möjliggöra vårt fortsatta arbete, berättar Diana Amini, styrelseledamot i Svenska Downföreningen. Att The Amazing Society pro bono hjälper oss att gå upp rikstäckande på bio tillsammans med en av Sveriges främsta regissörer och produktionsbolag, Social Club + Beyond, är enormt uppskattat. Vi behöver medel för att stödja forskningen och familjer med Downs Syndrom, men vi behöver också bemöta den okunskap och de fördomar som helt i onödan begränsar livet för många personer med Downs.

Filmerna handlar om att de som lever med Downs syndrom ska få ha sina egna drömmar och att omvärlden inte ska begränsa dem.

– Med vårt arbete och kommande produktioner för Svenska Downföreningen hoppas vi starta inget mindre än en frihetsrörelse för människor med Downs syndrom, fortsätter Henrik Jansson, planner på The Amazing Society. Medborgarrättsröreslen, gayrörelsen, transrörelsen - alla är exempel på frihetsrörelser vars perspektiv, erfarenheter och idéer fått berika samhället och allas våra liv. Nu vill vi driva samma typ av frihetsrörelse för funktionsvariation.

Trailern kommer att visas på biograferna SvenskBio och fristående biografer. Tidigare var det även beslutat att Filmstaden skulle visa den men tidigare i dag meddelade Filmstaden, tidigare SF Bio, att de kommer att stänga sina biografer med anledning av coronavirusets spridning. Trailern kommer visas innan den amerikanska filmen ”Peanut butter falcon” som handlar om en ung pojke med downs och drömmar om att bli brottare.

– Jag hade förmånen att jobba med Simon för Barncancerfonden för ett par år sedan och har längtat efter att samarbeta igen, eftersom jag vet att hans öga och hans kreativitet är oslagbara när det gäller att balansera på den tunna och känsliga egg som det innebär att hantera starka känslor utan att hamna fel, avslutar Christina Knight, Creative Director på The Amazing Society.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Arbetsgrupp:

Uppdragsgivare: Diana Amani/Irma Nordenfelt/Annika Lindqvist/Svenska Downföreningen

Distribution: Leslie Marsden/Filmstaden och Sara Karlsdotter de Costa/Noble entertainment

The Amazing Society:

Creative director: Christina Knight

Planner: Henrik Jansson

Producent: Ebbe Sundberg

Projektledare: Markus Björk

Social Club + Beyond:

Regissör: Simon Kaijser

Exekutiv Producent: Claes Leinstedt

DOP: Oscar Stegland

Gaffer: Pontus Hellberg

Ljud: Tim Brorström

Prod.ass: Filip Vestlund/Emma Westberg

Ljudmix: Oliver Börnfelt

Klippare: Tobias Leo Nordqvist

Grade: Kaj Müller

Kompositör: Jean-Paul Wall

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.