Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

”Älska vaginan” – kampanjen ska inspirera kvinnor att lära sig mer om sin kropp

Publicerad: 2 mars 2020, 11:27

Foto: Gustav Almestål

I dag den 2 mars drar kampanjen ”Älska vaginan” igång. Syftet är att få fler kvinnor att våga tala och lära sig mer om sin kropp. En mindre del av kampanjens intäkter kommer att gå till oberoende underlivsforskning.


”Älska vaginan” lyder budskapet i Vagivitals kampanj som lanseras i veckan. Byrån Öström studio, tillsammans med Peptonic medical, har uppmärksammat att kvinnor upplever besvär i samband med samlag. Kampanjen ska uppmärksamma om att det finns hjälp att få. 

– Vi vill visa att intimvård kan vara inspirerande och hoppas att kampanjen kan få fler kvinnor att tänka positivt om sin kropp och älska den som den är. Många känner sig obekväma med att prata om underlivsbesvär och det vill vi förändra genom att hitta ett nytt språk som känns bekvämt och ärligt. Vi vill sprida lite vagina positivitet! säger Karin Öström, Creative director på Öström studio i ett pressmeddelande. 

Under de kommande två veckorna kommer kampanjen att synas i Stockholm i form av planscher i tunnelbanan, utomhusreklam samt att sex SL bussar kommer att målas rosa med budskapet ”älska vaginan” på. 

– Vi vill genom uttrycket ”älska vaginan” inspirera kvinnor till att lära sig mer om sin vagina, våga prata om den och möjliggöra att njutning ska få upplevas genom hela livet. Vi har också en stark vilja att forskningen på underlivet ska prioriteras och bli ett prestigeområde vilket vi hoppas att kampanjen på lång sikt ska kunna bidra till, säger Nikolina Spolén, produktchef för Vagivital i ett pressmeddelande. 

Vagivital är en hormonfri gel som återfuktar slemhinnorna i underlivet. Gelen är framtagen av Peptonic medical och säljs receptfritt på apotek. Företaget meddelar att en procent av försäljningen kommer att gå oavkortat till oberoende underlivsforskning. 

Patrik Karlsson

Praktikant

patrik.karlsson@bbm.bonnier.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.