Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Amanda Bergman, Sabina Ddumba och Nathalie “Cleo” Missaoui tolkar Lill-Babs “Leva livet” för Cancerfonden

Publicerad: 25 oktober 2022, 13:29

Foto: Pressbild

Cancerfonden låter svenska artister tolka folkkära musiker som gått bort i cancer. I årets upplaga är det Amanda Bergman, Sabina Ddumba och Nathalie ”Cleo” Missaoui som tolkar Lill-Babs ikoniska låt ”Leva livet” till förmån för Cancerfondens insamling. Bakom ligger Abby World, som blev kommunikationspartner i våras.

Ämnen i artikeln:

NyheterKampanjCancerfondenRosa Bandet

R

Redaktionen

red@resume.se


Just nu pågår Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj som samlar in pengar cancerforskningen. Nu sluter artisterna Amanda Bergman, Nathalie ”Cleo” Missaoui och Sabina Ddumba upp genom att släppa en nytolkning av den ikoniska poplåten ”Leva livet” som släpptes av Lill-Babs 1963. Lill-Babs själv gick bort i cancer 2018 och nytolkningen beskriver Cancerfonden som både en hyllning till henne och som ett sätt att lyfta cancerfrågan. 

– Cancerfonden har länge varit nära kopplad till musik, till exempel skrev Thomas Stenström låten ”Ser du månen där du är i kväll?” till en av våra julkampanjer. Med Abby har vi tagit det till nästa steg genom att skapa ett helt nytt format som både kan samla in pengar och hylla artister som vi förlorat i cancer, säger Veronica Espmark, enhetschef privat insamling och marknad på Cancerfonden, i ett pressmeddelande. 

Låten, som är producerad av Linus och Hannes Hasselberg, släpps den under tisdagen som en del av årets Rosa Bandet-kampanj. Intäkterna från låten går till Cancerfondens Rosa Bandet insamling.

Bakom kampanjen ligger Abby World, som i våras blev Cancerfondens nya kommunikationsbyrå

– Det är otroligt att se hur människor sluter upp för att bidra i kampen mot cancer. Vi är otroligt tacksamma för engagemanget från Amanda, Sabina, Nathalie, Hannes och Linus. Det värmer i hjärtat, kommenterar Louise Ljungberg, kundansvarig för Cancerfonden på Abby World. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Arbetsgrupp

Abby World:

Kundansvarig: Louise Ljungberg

Projektledare/PR-strateg: Johanna Lindberg

Creative Director: Oskar Hellqvist

Art Director: Agnes Åkervik & Adam Radi

Copywriter: Lina Franzon
Copywriter: Philip Westman

Produktionsledare: Sofia Heinig

Designer: Lukas Andersson

 

Artister: Amanda Bergman, Sabina Ddumba, Nathalie ”Cleo” Missaoui

Musikproducenter: Linus & Hannes Hasselberg

Produktionsbolag: Dama Studios

 

Cancerfonden:

Veronica Espmark, chef privat insamling och marknad

Latchin Jonsson, pr-strateg

Isabell Blomkrantz, projektledare marknads-PR

Anders Widlund, marknadsstrateg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev