Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Andreas Weise och David Lindgren blir sjungande kommentatorer för Stryktipset

Publicerad: 16 december 2020, 11:31


På annandag jul bjuds svenska folket på en högtidlig fotbollsupplevelse. Då blir Andreas Weise och David Lindgren världens första sjungande fotbollskommentatorer i direktsänd radio.


Ämnen i artikeln:

StryktipsetPerfect FoolsSvenska Spel

Annandagsfotboll är en tradition i de engelska ligorna. När annandagen i år infaller på en lördag passar Stryktipset på att fira med en annorlunda julkonsert. Mellan cirka 15.45 och 18.00 på lördagseftermiddagen kommer allt från kupongens matcher sjungas fram via en sändning på RadioPlay.

Som nybildad kommentatorsduo kommer Andreas Weise och David Lindgren att direktrapportera sjungandes till melodier som ”Nu tändas tusen juleljus”, ”Stilla Natt” och ”Bjällerklang”. Ackompanjerade av pianisten Pelle Arjo  bjuder sångerna på de senaste händelserna från de engelska matcherna, men också kuriosa, statistik och mellansnack. Konserten sker i en stängd studio utan livepublik.

– Boxing Day-fotboll är alltid lite speciellt, men det är inte alla som kan övertyga familjen att bänka sig framför matcherna på annandag jul. Att lyssna på julsånger är de flesta däremot villiga till och hör julhelgen till, så vi vill ge alla stryktippare en chans att följa sin kupong samtidigt som man bibehåller julefriden med familjen. Det kommer bli en fantastisk upplevelse, säger Jonas Nilsson, pr-ansvarig, Svenska Spel Sport & Casino.

Kommunikationsbyrån Perfect Fools står bakom idén, som kommer tas ut i OLV, SoMe, radio och förtjänat. Livesändningen produceras tillsammans med Flickorna Larsson i Bauer Medias studio.

– Stryktipset har funnits så länge nu att det finns flera generationer stryktippare i samma familj. Samtidigt finns det lika många familjemedlemar som inte kastar sig över ett bottenmöte i engelska andraligan på annandag jul. Vi gav oss ut för att hitta den gyllene medelvägen, och julmusiken blev vår frälsare, säger Fabian Lakander, Copywriter på Perfect Fools.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Arbetsgrupp

Arbetsgrupp:

Perfect Fools

Copywriter: Fabian Lakander

Art Director: Karl Nord

Producer: Michael Davinder

Designer: Mirjam Krook

Client Lead: Charlotte Zetterström

Planner: Petter Träff

PR-specialist: Joakim Ohlsson

Creative Director: Klas Lusth

Fotograf

Staffan Övgård

Flickorna Larsson

Regissör: Daniel Kilgren

Ljuddesigner: Olle Eronn

Produktionsledare: Anton Renström

Ljudföretag

Bauer Media

 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.