Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Animals nya kampanj: Hur skulle världen se ut om kvinnor hade mer makt?

Publicerad: 12 januari 2022, 13:51

Animals nya kampanj för Kvinna till kvinna.

Foto: Pressbild/Animal

Till de glada tonerna av ”What a man” visas bilder på förstörda städer, bomber som fälls och en värld i brand. I Animals nya kampanj för Kvinna till kvinna vill de sätta fokus på hur världen kunde sett ut om den var mer jämställd. ”Vi är oerhört stolta och glada över det fina samarbetet med Kvinna till Kvinna”, säger Amanda Julin på Animal.


Ämnen i artikeln:

KampanjAnimal

Kvinnor startar sällan krig, skövlar regnskog eller våldtar. Trots detta är det ofta kvinnor som drabbas hårdast när världen är i gungning. Det är idén bakom Animals nya kampanj åt organisationen Kvinna till kvinna och ställer sig frågan: Hur skulle världen se ut om kvinnor hade mer makt?

I samarbete har de tagit fram en ny reklamfilm som fokuserar på ojämna maktstrukturer i världen.

De grafiska bilderna i filmen ackompanjeras av låten ”What a man”, framförd av Linda Lyndell.

– Med den absurda kontrasten mellan vad vi hör och vad vi ser vill vi få folk att reflektera över hur världen hade sett ut om maktens korridorer hade varit mer jämställda, säger copywritern Amanda Julin i ett pressmeddelande.

– Det var viktigt för oss att lyfta den patriarkala maktstrukturen och göra någonting som sticker lite i ögonen och får en tänka till. Tillsammans kan vi göra skillnad! Vi är oerhört stolta och glada över det fina samarbetet med Kvinna till Kvinna. En organisation som ligger oss varmt om hjärtat. Vi ser fram emot att fortsätta arbetet för att driva förändring i världen, säger Charlotte Lindqvist, account director.

Arbetsgrupp:

Amanda Julin, Copywriter

Carl Cerstrand, Art Director

Charlotte Lindqvist, Account Director

Jakob Eriksson, Senior Art Director

Jakob Swedenborg, Executive Creative Director

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Joakim Wedholm

Reporter

joakim.wedholm@resume.se

Ämnen i artikeln:

KampanjAnimal

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.