Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Använder ”OK Boomer” för att berätta om sprängningarna vid Slussen

Publicerad: 16 januari 2020, 09:15

Under 2019 trendade ”OK Boomer” på sociala medier. Nu dyker frasen upp i en informationskampanj om Slussenbygget.


I en gemensam informationskampanj vid Slussen vill Stockholm Stad och SL uppmärksamma, informera och lugna resenärer om Slussenbygget, inte minst vid sprängningarna som sker i samband med bygget av den nya bussterminalen. 

Budskapen som används i kampanjen är ”Pang i bygget”, ”Tänt var det här” och det under 2019 mycket omdiskuterade uttrycket ”OK Boomer”. Bilderna som används visar den blivande bussterminalen i Katarinaberget. Alla budskap har tydliga populärkulturella kopplingar. Enligt Thomas Hansen på SL är det många som uppmärksammat insatsen.

– Det är ingen regelrätt kampanj utan mer en informationsinsats tillsammans med Stockholms Stad för att lugna stockholmarna och berätta varför vi spränger vid Slussen, säger Thomas Hansen gruppchef för kommunikation vid SL till Resumé.

Diskussionerna vid kommunikationsenheten vid SL och Stockholm Stad snurrade kring den klassiska brittiska serien ”Pang i Bygget”. Projektkommunikatörerna uppmärksammade att en av maskinerna vid bygget faktiskt heter Boomer så var det lätt att hitta en koppling till en av fjolårets samtidsdiskussioner  – uttrycket ”OK Boomer”. 

– Det fanns en relevans kopplad till Slussenbygget och samtidigt en blinkning till begreppet. Ett sätt att förklara sprängningarna vid Slussen med en av maskinerna som jobbar och aktualisera något folk kan relatera till.

 Maskinenen Boomer XE3 C används för att borra inför sprängningarna.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.