torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Använder recensioner från personer med kända namn – varumärket vet inte om kampanjen är laglig

Publicerad: 9 mars 2023, 09:30

Foto: Skärmavbild Surreal

Det brittiska flingvarumärket Surreal lanserade i veckan sin nya kampanj för sockerfria flingor. För att marknadsföra produkten har de tagit hjälp av några välkända namn som du kanske känner igen, men det är troligtvis inte den du tänker på.

Ämnen i artikeln:

NyheterKampanj

VP


Serena Williams eats our cereal”

Så lyder texten på en av affischerna i flingföretaget Surreals nya kampanj. Men läser du det finstilta på planschen får du reda på att det inte är den världskända tennisspelaren som har käkat av de sockerfria flingorna. Det är i stället en vanlig person som också råkar heta Serena Williams.

Andra ”kända namn” som deltar i kampanjen är Dwayne Johnson, Michael Jordan och Ronaldo. Det är alltså inte de kända atleterna som man först tänker på utan det är en busschaufför, en student och en vanlig kille som bor i ett distrikt utanför London.

I ett Instagraminlägg med den nya kampanjen skriver företaget att de inte hade råd med kändisar så de hittade bara normala människor med kända namn. Sedan fick de vanliga personerna betalt för att säga bra saker om flingorna. Och nu kan de använda namnen hur de vill. 

Men Surreal verkar själva tveksamma om det verkligen är lagligt. ”We didn't check that with legal, but we're sure it's fine right?” skriver de i inlägget och taggar dem riktiga kändisarna.

Kampanjen har väckt mycket reaktioner och i kommentarsfältet på deras Linkedininlägg växlar kommentarerna mellan hyllningar och oroande över den juridiska delen. En person skriver att företaget kan bli stämda av kändisarna vars namn de har använt. En annan svarar med att den riskfyllda kampanjen från det lilla flingmärket borde uppmuntras i stället för att tryckas ner.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev