Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Apotek Hjärtat inleder hösten med svampbok

Publicerad: 30 augusti 2022, 09:45

Svampboken innehåller flera tips och råd kring hur du kan behandla några av de vanligaste svampsorterna samt förbygga dessa.

Foto: Pressbild

I samband med höstens intåg släpper Apotek Hjärtat en egen nedladdningsbar svampbok. Den handlar dock inte om några svampar man kan hitta i skogen.


Ämnen i artikeln:

KampanjPRApotek Hjärtat

Hösten är på ingång, vilket innebär högsäsong för svamp ute i skog och mark. Men svamp är även vanligt både i och på kroppen. Enligt en ny Sifo-undersökning, gjord på uppdrag av Apotek Hjärtat, har hela 38 procent av svenskarna haft en svampinfektion under de senaste fem åren, där fler än hälften (54 procent) anser att svampen varit svår att diagnostisera. 

För att guida rätt och ge råd om egenvård lanserar Apotek Hjärtat nu en svampbok där läsaren får svar på alla möjliga frågor om svamp. Till exempel: Var växer torsk och pityriasis versikolor? Hur känner du igen ljumsksvamp? Hur ska nagelsvamp behandlas? Och hur förbygger du svampinfektion i underlivet?

– Även om undersökningen visar att det är vanligt med svampinfektioner är det många som tycker att det känns pinsamt att prata om det. Och vissa upplever obehag utan att ens veta om att det är en svampinfektion de har. Oavsett vilket blir konsekvensen densamma; onödigt lidande. Det vill vi på Apotek Hjärtat ändra på med vår nya svampbok, säger Annika Svedberg, chefsapotekare på Apotek Hjärtat, i ett pressmeddelande. 

LÄS MER: Sju av tio slarvar med solskydd i stadsmiljö – Apotek hjärtat bjuder på varannan solkräm

Det finns många huskurer som påstås kunna råda bot på en svampinfektion. Enligt den nya Sifo-undersökningen uppger drygt var tioende kvinna (12 procent) att de har testat huskuren filmjölk eller yoghurt mot svampinfektioner. 

Även om en del svampinfektioner behöver diagnostiseras av läkare, och behandlas med receptbelagda läkemedel, kan vissa behandlas och förebyggas på egen hand. Dock har många huskurer, inklusive filmjölk eller yoghurt, ingen bevisad effekt. Svampboken, som går att ladda ned på Apotek Hjärtats hemsida, innehåller flera tips och råd kring hur du kan behandla några av de vanligaste svampsorterna samt förbygga dessa – på rätt sätt.

Kampanjen är framtagen i samarbete med Apotek Hjärtats pr-byrå Wenderfalck. 

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Ämnen i artikeln:

KampanjPRApotek Hjärtat

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.