tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Apotek Hjärtat släpper meditation för bröst och pung

Publicerad: 5 oktober 2021, 12:27

Foto: Fotograf Asa Liffner AB

Tidig upptäckt är en av de viktigaste faktorerna för att överleva cancer därför släpper Apotek Hjärtat två meditationsprogram som ska hjälpa användaren att själva undersöka bröst och pung. Kampanjen är framtagen av Wenderfalck.

Ämnen i artikeln:

Apotek HjärtatWenderfalckRosa BandetKampanjPR-kampanjReklamkampanj

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Under hösten där näringslivet och organisationer runtom i världen uppmärksammar kampen mot cancer och samlar hem pengar till forskningen är det många annonsörer som på olika sätt lyfter betydelsen av att undersöka sig själv i förebyggande syfte för att upptäcka cancer i ett tidigt skede.

Att tidigt upptäcka förändringar är en av de viktigaste faktorerna för att överleva cancer – något som gör självundersökning extra viktigt. Apotek Hjärta har identifierat att många upplever att det är svårt att skapa en bra rutin för att klämma på kroppen. Okunskapen kring hur man ska gå tillväga när man letar efter eventuella förändringar är också stor, visar en ny Sifo-undersökning framtagen på uppdrag av Apotek Hjärtat. 43 procent uppger att de själva inte undersöker sig själva efter knölar eller andra förändringar.

För att uppmuntra fler att undersöka sig i vardagen släpper Apotek Hjärtat, genom appen Mindfully och Spotify, två meditationsprogram med fokus på självundersökning av bröst och pung.  

Oktober är en månad som är starkt förknippad med Cancerfondens årliga kampanj Rosa Bandet, som syftar till att sprida kunskap om cancer och samla in pengar till cancerforskningen. Apotek Hjärtat är huvudsponsor av Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj sedan 2016.

– Som en följd av pandemin har färre rutinkontroller genomförts inom vården, vilket lett till att färre cancerfall upptäckts. Därför är vikten av självundersökning av kroppen viktigare nu än någonsin, kommenterar Annika Svedberg, chefapotekare på Apotek Hjärtat.

Meditationsprogram syftar till att guida lyssnaren och uppmuntrar till att känna in kroppen. Bakom initiativet står Apotek Hjärtat och kommunikationsbyrån Wenderfalck.

Meditationerna är framtagna av Camilla Sköld, medicine doktor och meditationsexpert, i samarbete med Cancerfonden. Programmen fokuserar på självundersökning av bröst respektive pung och släpps via meditationsappen Mindfully och på Spotify.

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev