Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Apoteket som tar klivet in i metaverse – robothund levererar varorna

Publicerad: 6 maj 2022, 12:22

Apotek Kronan doppar tårna i hajpade metaverse.


Ämnen i artikeln:

NyheterKronans ApotekMetaverse

Även om hajpen är stor och snacket går är det få svenska företag som testat att ge sig in i metaverse. Nu väljer, något oväntat, Kronans apotek att göra det. I samarbete med metaverse-plattformen Metabloxz och Robotminds kommer de under digitaliseringskonferensen Sime låta besökarna testa på det digitala apoteket. 

– Vi är övertygade om att framtidens apotek handlar om att kunna erbjuda bästa möjliga service till kunder i alla kanaler. Om det är i metaverse är det ingen som vet, men för oss är det viktigt att ligga i framkant i den digitala utvecklingen och se över hur vi kan tillmötesgå framtidens behov, säger Linda Wakeham, head of pr strategy på Kronans Apotek.

Efter att ha beställt varorna i ”demoteket” levereras de av en robothund.

– Det här är ett första men väldigt begränsat pilotprojekt. Men vi ser möjligheten att inspirera oss själva och våra kunder till vilka möjligheter som finns i dag. Även om metaverse, avatarer och robothundar känns som en realitet långt fram i tiden kan vårt test vara ett steg på vägen mot framtidens e-handel, säger Linda Wakeham

 

 

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.