tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Apoteksgruppen ska sprida coronainformation på fler språk genom nytt samarbete

Publicerad: 31 mars 2020, 08:02

Tellcorona.com har producerat korta informationsfilmer på 14 språk för att alla ska ha tillgång till viktig information om corona.

Apoteksgruppen har inlett ett samarbete med journalisten Nuri Kino och projektet Tellcorona.com, som jobbar för att tillgängliggöra viktig information om coronaviruset på fler språk.

Ämnen i artikeln:

ApoteksgruppenKampanjPR-kampanjReklamkampanjCoronaviruset

Amanda Törner

amanda.torner@resume.se


Initiativtagare till Tellcorona.com är journalisten Nuri Kino. Med projektet vill han säkerställa att alla i Sverige – även de som ännu inte pratar svenska eller har lättare att ta till sig viktig information på sitt eget modersmål – får tillgång till adekvat information om hur man skyddar sig mot coronaviruset. Därför har Tellcorona.com producerat korta informationsfilmer på 14 språk med kända profiler inom varje språkgrupp, bland annat artisten Gladys del Pilar, komikern och artisten Zinat Pirzadeh och friidrottaren Mustafa Mohamed

Planen är att redan inom de närmsta dagarna kunna erbjuda informationen på ytterligare språk, i dag finns de på engelska, arabiska, vietnamesiska, två dialekter av assyriska/syrianska, kinesiska (kantonesiska), kurdiska, armeniska, tigrinja, rumänska, turkiska, somaliska och persiska.

Nu har apotekskedjan Apoteksgruppen inlett ett samarbete med Nuri Kino, för att hjälpa till att sprida informationen i sina kanaler och bidra till att minska smittspridningen. 

LÄS MER: Initiativet ”Håll Sverige i gång” låter företag hjälpa varandra i coronakrisen 

– Vi vill hjälpa till att sprida viktig samhällsinformation till så många som möjligt, oavsett språk. När vi nu fick möjligheten att samarbeta med Nuri Kino och Tellcorona.com och ställa våra kanaler till förfogande, var det en självklarhet för oss, säger Anna Bergstedt, brand & communication director på Apoteksgruppen, i ett pressmeddelande. 

Filmerna följer Folkhälsomyndigheternas riktlinjer och innehåller information som vikten av att tvätta händerna, att inte ta sig i ansiktet med händerna, att nysa i armvecket, att de som kan ska hålla sig hemma och att alla bör undvika sammankomster.

– I tider som dessa måste vi alla hjälpas åt i det stora och det lilla. Vi måste tänka och agera på nya sätt för att tillsammans nå ut med information till de grupper som myndigheter och medier inte alltid når, för att stoppa spridningen av coronaviruset, säger Nuri Kino i pressmeddelandet. 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev