Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Apple släpper fem timmar lång reklamfilm – filmad i en tagning

Publicerad: 11 mars 2020, 09:29

I filmen ger Apple en guidad tur av museet Eremitaget i S:t Petersburg.


Ämnen i artikeln:

Apple

Den senaste filmen i Apples ”Shot on Iphone”-kampanj, där alla filmer är fotade med en Iphone, är serien till dags dato mest ambitiösa. I kampanjen får tittarna följa med på en guidad tur på det världsberömda museet Eremitaget i S:t Petersburg, ett museum med över tre miljoner föremål fördelade över sex byggnader, däribland Vinterpalatset. Bland konstnärerna som finns representerade i museet finns bland annat Rembrandt, Raphael och Carvaggio.

Reklamfilmen är regisserad av den ryska regissören Axinya Gog och är filmad i en tagning trots att den i sin fulla längd är 5 timmar och 19 minuter lång. Filmen avslutas med ett 30 minuter långt stycke från den ryska pianisten och kompositören Kirill Richter.

Filmen är tänkt att visa på Iphone 11:s batteristyrka och enligt Apple själva hade mobiltelefonen efter inspelningen fortfarande 19 procent kvar av batteristyrkan.

 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Apple

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.