måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Årets Faktumkalender blev exklusiv klädkollektion med Nudie Jeans

Publicerad: 21 april 2023, 08:42

Årets upplaga av Faktumkalendern sålde i höstas slut i rekordfart. Kalenderns tema ”Jag bär på en historia” presenterade tolv Faktumförsäljares gripande livsöden i form av emotionella stilleben. Uppmärksamheten lät inte vänta på sig – nu lanseras en exklusiv klädkollektion tillsammans med Nudie.

Ämnen i artikeln:

FaktumThe BondGöteborg

Andreas Rågsjö-Thorell

andreas.thorell@resume.se


Gatutidningen Faktum tog i år hjälp av The Bond för att skapa sin årskalender. Temat ”Jag bär på en historia” sätter ljus på 12 drabbande historier av Faktumförsäljare – människor vars historier sällan får se dagens ljus. Den här gången placerades de i finrummet med stilleben och titlar som många kan känner igen.

Konstverken baseras på de livsavgörande vändpunkterna som The Bond fått berättat för sig av Faktumförsäljare. Den färdiga kalendern såldes slut snabbare än någonsin tidigare och resulterade i 1,6 miljoner i intäkter som går oavkortat till Faktumförsäljarna och Faktums fortsatta arbete.

– Varje försäljare är unika personer med lika viktiga berättelser som en influencer eller filmstjärna, men trots det får deras berättelser sällan samma uppmärksamhet. I år har vi ändrat på det och fått fler människor än någonsin att bidra till ett samhälle utan hemlöshet, fattigdom och utanförskap, säger Sarah Britz, vd och chefredaktör på Faktum.

Tillsammans med det Göteborgsbaserade klädmärket Nudie har Faktum och The Bond tagit fram en exklusiv klädkollektion i temat ”Jag bär på en historia”.
Återanvända jeansplagg har broderats med motiv ur kalendern av Nudies designer Michael Lundin och plaggen kommer att auktioneras ut via Tradera med start 17 april. En specialdesignad t-shirt har också tagits fram och säljs till valfritt belopp i Nudies butiker.

– Idén grundar sig i insikten att många människor tyvärr duckar Faktumförsäljarna på stan. Vårt mål var att sätta försäljarnas historier i fokus och resultatet visar tydligt att fler personer än någonsin nu köpt kalendern av sin lokala Faktumförsäljare, vilket känns otroligt givande, säger Therése Bohlén-Kinn, copywriter på The Bond i ett pressmeddelande.

Kollektionen frontas av välkända Göteborgsprofiler som Ebbot och Emma Green och självklart Faktumförsäljare som har sina historier gestaltade i kalendern. Samtliga medverkande i projektet har jobbat utan ersättning.

Medverkande i Faktums kampanj

Ester Hilmersson och Alexandra Tortosa / Artistduo Chivvy
Amanda Werne / Musiker och låtskrivare, Slowgold
Lisa C Marx / Trädgårdsingenjör & grundare av Växtverket
Nicolae / Faktumförsäljare, Göteborg
Lien Ngo / Influencer och grundare av Restaurang ViViet
Emma Green / PT, inspiratör och föreläsare, Fd höjdhoppare
Jette Holm / En av grundarna av Floramor & Krukatös, Blomsterkreatör
Matilda Sjöström och Nils Dahl / Pianopopduo Steget
Nadja Hashem / Grundare Restaurang Fatima
Russel / Faktumförsäljare, Uddevalla
Micha / Faktumförsäljare, Göteborg
Lasse / Faktumförsäljare, Göteborg
Lista på övriga medverkande i projektet:
Louise Granlund och Anna-Lisa Gustavii, projektledare Faktum
The Bond, kommunikationsbyrå
Kim Svensson, fotograf
Kristin Brulay, stylist
Clear Channel
Gathenhielmska Huset
Göteborgsposten
Sydsvenskan

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev