lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Årets Guldäggskampanj låter dig tippa vinnarna

Publicerad: 22 mars 2023, 09:09

Guldäggsbettet ger användaren möjlighet att satsa på kreativ reklam – bokstavligt talat. Guldäggskampanjen är framtagen av Perfect Fools.

Ämnen i artikeln:

GuldäggetNyheterPerfect FoolsKampanjPR-kampanjReklamkampanj

R

Redaktionen

red@resume.se


I år är Perfect Fools kreativt ansvariga för Komms Guldäggskampanj. Frågan som ställs i kampanjen riktas till alla som köper och jobbar med reklam: Vilka bidrag tror du vinner? Och vad vinner i längden?

–  Vi har fått till oss från tidigare galor att man vill se mer av bidragen, men för att undvika att publiken ska få träsmak i baken kan vi inte förlänga en redan ganska lång prisutdelning. Därför känns det extra roligt att den här kampanjen möjliggör för alla i branschen att både scouta och djupdyka i bidragen innan man kommer till årets Guldäggsgala 20 april, säger Josephine Frigge Projektledare för Guldägget i en kommentar. 

På Guldäggsbettet.se samlas alla bidrag och case. Där kan användaren också satsa låtsaspengar på vilka bidrag man tror kommer att vinna. Kampanjen är inspirerad av sportvärlden, och alla nominerade byråer har fått ett eget designat klubbmärke.

– Det känns jättekul att Perfect Fools skapar en kampanj som bygger gemenskap och skapar engagemang i branschen. De känns som helt rätt byrå för den här typen av kampanj, med sin kreativitet och styrka i det digitala, kommenterar Josephine Frigge.

På Guldäggsbettet tilldelas alla användare låtsaspengar som kan satsas på de bidrag man tror kommer vinna guldägg. Den som lyckas bäst på att gissa vilka som är bäst, vinner Guldäggsbettet. Alla i och runt branschen är välkomna in på sidan för att lägga sina bets.

– Reklamare är ett kritiskt släkte. Ytterst sällan har den andra byrån gjort något som imponerar på dig. Och att då göra kampanjen för vår största och viktigaste tävling, som riktar sig till just branschen, måste ju ses som ett kamikazeuppdrag. Så det är klart att vi ville göra den när KOMM frågade. Men jag ser den snarare som en present till branschen. Med den vill vi uppmana alla att djupdyka ner i det bästa branschen har gjort under föregående år. Skärskåda och ta inspiration. Jämför och utvärdera, säger Klas Lusth, vd på Perfect Fools.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev