Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Artisten Cleo kampanjar åt WWF

Publicerad: 24 oktober 2022, 08:30

Bild 1/3  ”Vi testar nu ett nytt sätt att nå tittarna. Reklamfilmen visar starka bilder av fantastiska naturvårdare runt om i världen”, säger Joacim Skagerfält om kampanjen.

Foto: Pressbild

Byrån Fanny och Alexander och WWF samarbetar med artisten Cleo för att dra in faddrar till välgörenhetsorganisationen. ”Avskalat och uppriktigt.”

Ämnen i artikeln:

WWFKampanjNyheter

JW

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@resume.se


Tillsammans med produktionsbolaget Fanny och Alexander vill WWF uppmärksamma deras arbete och få in fler personer i fadderverksamheten. I en reklamfilm där artisten Cleo har huvudroll läser hon en dikt för att belysa arbetet organisationen gör.

– Vi testar nu ett nytt sätt att nå tittarna. Reklamfilmen visar starka bilder av fantastiska naturvårdare runt om i världen. De räddar bland annat koalor i bränderna i Australien, räknar fjällrävar i norra Sverige. Budskapen blir starka när man visar bilderna tillsammans med Cleos starka ord. Syftet är att övertyga fler att bli faddrar åt WWF, säger Joacim Skagerfält, insamlingschef Världsnaturfonden WWF. 

Filmen är producerad av Fanny Cygnaeus och regisserad av Gustav Öhman Spjuth, medgrundare till byrån Fanny och Alexander.

– Vi ville en skapa en film som på ett avskalat och uppriktigt sätt berättade för människor om hjältarna som jobbar för och åt WWF. Under arbetets gång blev vi starkt berörda av de bilder vi hittade och de historier de berättade om dessa människor. Vissa saker

 är så stora att de inte kan berättas med siffror och grafer - därför tyckte vi att Cleos poesi och röst var det som bäst kunde berätta om alla hjältedåd som dessa människor utför varje dag, säger Fanny Cygnaeus på Fanny och Alexander. 

Kampanjen rullar mellan 21 oktober till 11 november. 

Arbetsgrupp:

Byrå: Fanny och Alexander. Filmen är producerad av Fanny Cygnaeus och regisserad av Gustav Öhman Spjuth.

Kund: WWF

Kanaler: Reklamfilm på TV4, som även visas på Sjuan, TV4 Guld, TV4 Fakta, TV4 Film, TV12, Sportkanalen.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev