fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

ATG tar hjälp av modeduo inför Elitloppet

Publicerad: 23 maj 2022, 09:34

ATG har anlitat en modeduo som fått i uppdrag att nytolka den rosa hatt som många besökare bär under Elitloppet.

Foto: ATG/Pressbild

Inför Elitloppet tar ATG hjälp av modeduon Rami Hanna och Julian Hernandez i en ny kampanj. Tillsammans har de skapat en hatt – en nytolkning av den rosa hatt som bärs av tusentals besökare under Elitloppet.

Ämnen i artikeln:

ATGKampanj

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@resume.se


Att göra överraskande kampanjer inför Elitloppet har blivit ett signum för ATG. Bland annat har Jinder haft en travhörna och duon Filip och Fredrik har kommenterat loppen.

Nu är det dags för ATG:s nästa kampanj inför Elitloppet.

LÄS OCKSÅ: ATG förnyar varumärket med hjälp av rötterna 

Denna gång har de anlitat en modeduo som fått i uppdrag att nytolka den rosa hatt som många besökare bär under Elitloppet. Rami Hanna, fotografen som jobbat med flera kända modevarumärken och modeller, och Julian Hernandez, stylisten som stylat tv-produktioner som Idol och Mello till artister, har intervjuat och fotograferat ett stort antal personer som arbetar med trav och spel på hästar. Utifrån materialet har de designat en rosa hatt, en nytolkning av den rosa hatt som ofta bärs av besökare under Elitloppet, skriver ATG i ett pressmeddelande.

 

”Det känns otroligt roligt” 

– Vi har försökt kapsla och göra vår tolkning av 70 år av travkärlek. Det är första gången jag och Rami jobbar tillsammans i ett så här stort projekt och kanske det märkligaste vi någonsin gjort. Det känns otroligt roligt och vi hoppas bjuda på något oväntat, säger stylisten Julian Hernandez.

Enligt Camilla Hasselström, head of external communication på ATG, känner få till att ATG ägs av hästsporten själva och hoppas att trav nu ska bli tillgängligt för fler.

– Det känns otroligt roligt att porträttera det vi gör genom en ny lins nu när Sveriges största trav-evenemang fyller 70 år. Många upplever att tröskeln till spelet och sporten är hög och jag hoppas att det här kan bidra till att göra det tillgängligt för fler, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Nent stoppade ATG:s reklam med Ola Wenström – ångrar sig: ”Vi fattade ett felaktigt beslut” 

Arbetsgrupp:

Byrå: Gullers Grupp

Kund: Martina Olsson PR officer, ATG, Camilla Hasselström, Head of External Communication, ATG, Veronica Sjödin, Communications Officer, ATG

Huvudkreatörer: Rami Hanna, Julian Hernandez

Kundansvarig/Senior PR-konsult: Charlotte Henriksson

Projektledare: Klara Lindholm

PR-konsult: Idah Emteryd

PR-konsult: Mimmi Onsum

Copywriter: Gustav Bernhardsson

Scenograf: Ronja Hartlum

Emma Öhrn: Praktikant

Sara Lindgren: Praktikant

AD: Maria Koch

Originalare: Anette Söderberg

Modist: Lisa Franzén

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev