söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Audis pr-kupp: erbjöd elbil när SJ ställde in trafiken

Publicerad: 6 juli 2023, 12:22

När SJ ställde in trafik tog Audi tillfället i akt.

Foto: Johan Nilsson/TT + Audi

När SJ ställde in trafiken mellan Malmö och Göteborg klev Audi in för att lansera sin nya elbil – och blev fullbokade direkt.

Ämnen i artikeln:

Pr-kuppKampanjPR-kampanjReklamkampanjPR

Alicia Price

alicia.price@resume.se


SJ har ställt in samtliga tåg mellan Göteborg och Malmö i sommar på grund av banarbete och personalbrist, något som rört upp ilska och frustration hos resenärer. Sträckan trafikeras vanligtvis av upp till sex avgångar från vardera station per dag.

För Audi har det dock blivit en möjlighet. Den nya elbilen Audi Q8 E-tron har blivit en alternativ transportväg för de som ville ta tåget, efter att Audi bjudit ut elbilar till privatpersoner.

– Idén föddes ur en artikel om inställda tåg mellan Göteborg och Malmö och att vi har en ny elbil som vi vill att många ska provköra, säger Madeleine Kjessler, marknadschef på Audi.

Audi jobbar med byråerna Acne och Phd, och under den pågående kampanjen för elbilen även med Europcar.

Madeleine Kjessler, Audis marknadschef.

Foto: ULRICHE SCHULTE

Hittills har man fått enorm positiv respons, säger Madeleine Kjessler. Veckan då Audi erbjöd lösningen blev fullbokad inom 24 timmar, och de har behövt utöka kampanjen något.

– Dels vill vi att fler får upp ögonen för elbilar, dels för vår nya modell Audi Q8 e-tron. På köpet kan vi bidra till att lösa en utmaning med inställda avgångar, även om vi naturligtvis inte kan ersätta tågtrafiken fullt ut.

Målet med kampanjen är således inte att pika SJ eller tågtrafiken, utan att uppmuntra fler att testa eldrivna transportlösningar.

– Vi vill bidra med ett alternativ som trafikerar sträckan. Förhoppningsvis kan några fler ta sig mellan storstäderna på ett eldrivet sätt och fler kan se hur smidigt det är med elbil, säger Jörgen Wedefelt, Sverigechef på Audi, till GP.

Även i andra delar av Sverige strular ju också kollektivtrafiken i perioder – finns det någon tanke om att ta konceptet vidare?
– Inte i nuläget. Kollektivtrafiken har en viktig roll i samhället och våra elbilar är bara en del av omställningen mot hållbar mobilitet. Däremot har vi aktiverat oss genom att stärka upp laddinfrastrukturen med sportlovsladdare under två vintrar för att underlätta för alla som vill att köra eldrivet till fjällen, avslutar Madeleine Kjessler.

Byråer:

Kund:
Audi Sverige
Huvudbyrå:
Acne
I samarbete med:
Europcar
PHD
Intellecta
Quadratura
500 Stockholm
Ekippo

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev