onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Avfall Sverige kampanjar för att stoppa fulplasten

Publicerad: 19 maj 2023, 08:50

Stoppa fulplasten – tycker Avfall Sverige.

Foto: Avfall Sverige

För att ställa krav på politiken kring hållbar plast lanserar Avfall Sverige tillsammans med alla kommuner kampanjen ”Stoppa fulplasten”. Bakom kampanjen står kommunikationsbyrån Reform Society.

Ämnen i artikeln:

Reform SocietyKampanjPR-kampanjReklamkampanjMiljöReklam

Nellie Pilsetnek

nellie.pilsetnek@resume.se


I Sverige återvinns bara 8 procent av all plast som säljs, och en viktig orsak är att plasten har för dålig kvalitet för att kunna bli ny plast och istället går till förbränning. Kampanjen syftar till att driva igenom fem politiska krav för att skapa en cirkulär plastanvändning och på så vis minska klimatutsläppen. Kampanjen ska även öka medvetenheten hos allmänheten om vikten av att sortera plastförpackningar, som ofta slängs i vanliga soporna.

Avfall Sverige har använt sig av kommunikationsbyrån Reform Society för att ta fram kampanjen, som går ut på att samla in namnunderskrifter digitalt. Underskrifterna kommer att överlämnas till klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari för att visa på det omfattande stödet för politiska åtgärder mot fulplast.

– Fulplast utgör en allvarlig utmaning för klimatet och vi ökar nu trycket på att få till en politisk förändring, säger Anna-Carin Gripwall, kommunikationschef på Avfall Sverige i ett pressmeddelande.

Foto: Avfall Sverige

Genom att samla in namnunderskrifter vill vi visa på den breda opinionen för att stoppa fulplast och uppmana beslutsfattare att vidta åtgärder i Sverige och inom EU. Annars riskerar människor känna att det inte är värt att sortera plasten.

– Vi är glada över vårt samarbete med Avfall Sverige för att lansera den här viktiga kampanjen mot fulplast. Vi vill ta vara på den frustration många människor känner när de hör nyheter om att plast som man sorterar i slutändan förbränns, och omvandla kraften till att skapa politisk förändring. säger Paul Ferris, kampanjstrateg på Reform Society.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev