Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Babas Burger satsar på matkreatörer – Zeina Mourtada först ut

Publicerad: 30 oktober 2020, 09:39

Zeina Mourtada.

Foto: Press

Babas Burgers har tidigare samarbetat med hiphop-artister – men nu väntar även matkreatörer. Först ut är Zeina Mourtada, också känd som Zeinas kitchen. Bakom konceptet står Drama Queen.


Ämnen i artikeln:

Drama Queen

Hamburgerkedjan Babas Burgers öppnade sin första restaurang i Rågsved 2013. Sedan dess har man öppnat upp fem nya lokaler i Stockholmsområdet. 

Fokus är fortsatt på att expandera verksamheten, och som en del av det har ett samarbete med den kreativa byrån Drama Queen inletts. I kommunikationen samarbetar man även med flera profiler, framför allt inom den svenska hiphop-kulturen – så som Dree Low, Jireel och Kaliffa.

Läs mer: Drama Queen inleder samarbete med Babas Burgers – lanserar Youtubeserie 

Nu breddar man det stall av profiler som redan synts i Babas kommunikation, och knyter till sig kocken och matskribentet Zeina Mourtada, också känd som Zeinas kitchen. 

– Då Babas-själen inte enbart är inom musik eller street, så har vi etablerat samarbeten med Mat-kreatörer som delar ursprunget ”från orten - för orten”, säger Ninos Basho som är Restaurang och Brand ansvarig på Babas, i ett pressmeddelande. 

Nu släpper de en första film med Zeina i Youtubeserien ”Babas Drive Thru”, med det beprövade konceptet att göra en intervju under en biltur. 

– Med ett tydligt koncept, är det enkelt för oss med vår kompetens att tag fram fler olika filmer och material, som sedan kommer användas i alla typer av digitala kanaler, säger Morten Haargaard på Drama Queen.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

Drama Queen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.