Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Barncancerfonden tar hjälp av e-sportare: ”Sätt att möta nya givare”

Publicerad: 28 oktober 2020, 09:44

Emil ”HeatoN” Christensen.

Foto: Press

Barncancerfonden samlar flera kända profiler inom streaming, gaming och e-sport i ett event med målet att samla in en miljon kronor.


Ämnen i artikeln:

E-sport

När ett barn drabbas av cancer kan gaming bli en viktig länk till kompisar och gemenskap, menar Barncancerfonden. Det tar de nu fasta på i en tredagarsfestival med målet att samla in en miljon kronor till forskning och stöd för den som drabbats av barncancer. Eventet samlar via en egen livestream flera stora profiler inom streaming, gaming och e-sport på plattformen Twitch. Bland de mest kända namnen finns Jonas ”Sp4zie” Ring och Emil ”HeatoN” Christensen

Bakom konceptet står gaming- och e-sportsbyrån Content Lab i samarbete med Barncancerfonden. Det kommer att sändas från studion i Redbull Gaming Sphere i Stockholm. 

– Det känns extra fint att ha fått ta hjälp av några av våra största streamers för att utveckla konceptet Stream of Hope. För oss är det också ett sätt att möta nya givare på nya plattformar, säger Nathalie Hillerström, projektledare för Stream of Hope på Barncancerfonden, i ett pressmeddelande. 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

E-sport

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.