Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Betsson och Pontus Wernbloom letar efter fotbollsglädje i ny serie

Publicerad: 20 oktober 2022, 09:00

Pontus Wernbloom, före detta mittfältare i IFK Göteborg, är ambassadör för Betsson och nu går premiären av ”Wernblooms Resa” av stapeln. Målet är att hitta tillbaka till kärleken till fotbollen, som han tappade under sina många år som fotbollsproffs.

Ämnen i artikeln:

BetssonNyheterKampanjFotboll

Alicia Price

alicia.price@resume.se


– Drömmen vore ju att få göra samma roliga grejer som Betsson gjort med Fimpens Resa fast för fotboll. Men exakt vad vi kommer göra tillsammans vill jag inte avslöja, jag är nu mest taggad på få att börja prata fotboll i stället för att spela. 

Så sade Pontus Wernbloom när han blev ambassadör för spelbolaget Betsson i våras, efter att ha avslutat fotbollskarriären, där han spelade i lag som IFK Göteborg och CSKA Moskva. Och nu uppfylls hans önskan – Betsson rullar ut den nya serien ”Wernblooms Resa” i sina kanaler nu under hösten. 

Pontus Wernbloom har i efterhand berättat att fotbollskarriären ofta inneburit mycket ångest och att han egentligen aldrig gillat att spela matcher, så målet med serien och resan är att hitta tillbaka till glädjen i sporten. Med hjälp av tips från följare och supportrar har han hittat ett par platser från de lägre fotbollsdivisionerna att besöka, med start i Enskede och en gåfotbollsklubb.

– Jag ska tillbaka till gräsrötterna, där kärleken till fotbollen är som allra störst, säger Pontus Wernbloom i serien.

Originalserien, Fimpens Resa, var en tittarsuccé för Betsson, som nu hoppas på samma resultat med Pontus Wernbloom.

– Ledordet är fortfarande att vi själva måste älska det vi visar och precis som Fimpens Resa fortsätter vi att gå emot strömmen och gör avsnitt uppemot 30 minuter. Pontus är precis lika härlig privat som framför kameran och vi är glada att kunna ge lite mer av Pontus till svenska folket, säger Robin Olenius, pr-chef på Betsson, i ett pressmeddelande.

Även domaren och Draknästet-profilen Jonas Eriksson, journalisten Patrick Ekwall och före detta Blåvitt-spelaren Tobias Hysén medverkar i serien.

Wernblooms resa är producerade av byrån Med Vän, som också är gänget bakom Fimpens Resa.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev