Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Bild där Tiger Woods grips för rattfylla dök upp i kampanj för dödsstraff: ”Tur i oturen”

Publicerad: 3 november 2022, 09:30

Republikanen Kris Kobach kandiderar till justitieminister i Kansas i mellanvalsåret och har gjort sig känd för att vilja begränsa invandring och aborträtt. I hans kampanj för dödstraff användes en bild på golfstjärnan Tiger Woods från 2017.

Ämnen i artikeln:

NyheterTiger WoodsReklamfilm

R

Redaktionen

red@resume.se


I kampanjen vill republikanen Kris Kobach kommunicera att han förespråkar dödsstraff för polis- och massmördare. En av hans kampanjer har i veckan skapat reaktioner världen över. Tv-kampanjen gick under namnet ”Just intentional” och syftade att attackera demokraten Chris Mann, som är emot dödsstraff. I annonsen figurerar två bröder som har dömts för mord, och golfstjärnan Tiger Woods.

På bild i annonsen fanns två bröder som dömts för mord – och Tiger Woods. Golfstjärnan dömdes till rattfylla 2017 och i filmen skymtar en bild från när han greps. Det hela är ett misstag av reklambyrån hävdar Kris Kobachs talesperson Danedri Herbert, som dock inte verkar alltför bekymrad över blundern.

– Vilken tur i oturen att media kommer ta upp det här och avslöja Chris Mann som en slapphänt liberal demokrat som kommer låta polismördare och massmördare komma undan från sina avskyvärda brott, säger Danedri Herbert till Fox News Digital.

Bilden på Woods ersattes med en bild på en person i fängelse efter några minuter. 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev