Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Blocket gör helröd annons – kan användas som inslagspapper

Publicerad: 21 december 2020, 12:23

En röd helsidesannons från Blocket uppmanar SvD-läsare att köpa begagnade klappar – och slå in gåvan med annonsen. ”Genom denna annons vill vi göra det ännu enklare att ge bort något begagnat”, säger Martina Göransson, marknadschef på Blocket.


Ämnen i artikeln:

BlocketJulkampanj

Det lackar mot jul, så även julannonser. I söndagens nummer av Svenska Dagbladet syntes en helröd annons från Blocket, med uppmaning om att ge bort något begagnat i jul. Men annonsen kunde även dubblas genom att vecklas ut och användas som julklappspapper. 

– Såhär i juletider vill vi göra vad vi kan för att hjälpa till i julstöket. Många har fått upp ögonen för begagnade julklappar och genom denna annons vill vi göra det ännu enklare att ge bort något begagnat, som ju är bra både för plånboken och inte minst miljön, säger Martina Göransson, marknadschef på Blocket, i ett pressmeddelande.

Enligt en undersökning från Kantar Sifo är varannan svensk i dag positiv till att ge eller få en begagnad julklapp. 

Annonsen är en del av Blockets kampanj ”God hållbar jul”. Idén knep de från Blockets norska systersajt Finn, som gjort en liknande annons. 

– Vi gillar ju det här med återanvändning så när vi fick höra om deras idé blev vi inspirerade och återvann den á la Blocket-style, säger Martina Göransson. 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

BlocketJulkampanj

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.