Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Blocket släpper bok – bygger på tips från användarna

Publicerad: 2 september 2020, 08:50

Marknadsplatsen Blocket vill stärka sin position inom cirkulär ekonomi med en tipsbok kring hur konsumenter kan bli bättre på att ta hand om sina saker.


Ämnen i artikeln:

BlocketJung Relations

I en ny undersökning som Kantar Sifo har gjort på uppdrag av Blocket säger av tre svenskar uppger att de inte tar hand om sina saker när de går sönder. Blockets senaste kampanj, framtagen i samarbete med Jung Relations, syftar till att ge kunskap kring hur man tar bättre hand om det man äger. Boken ”Hemkunskap för millennials – och alla andra som vill sluta be om hjälp”, är som titeln antyder främst riktad till den yngre vuxna målgruppen.

Blocket och Kantar Sifos undersökning visar att svenskarnas kunskap kring vård och lagning är låg, i synnerhet bland unga. Ett ljus i mörkret är att nio av tio att det är viktigt att veta hur man reparerar och tar hand om sina prylar, många är också intresserade av att lära sig mer på temat.

Tipsen i boken, som ges ut på förlaget Max Ström, är framtagna med hjälp av crowdsourcing, Blocket har genom stora kunddatabas gått ut och uppmanat sina äldre användare att bidra med kunskap.
På så sätt kan boken fungera som en brygga mellan generationer. 

– Vi vill inspirera fler att ta hand om det man har, istället för att köpa nytt. Många gånger har vi ju skaffat sakerna för att vi faktiskt vill ha dem, genom boken Bättre begagnat och vår kurs hoppas vi att vi kan hjälpa fler att förlänga livet på sina ägodelar, oavsett om syftet sedan är att behålla eller sälja vidare, säger Tero Marjamäki, kommunikationschef på Blocket i en kommentar.  

Parallellt med lanseringen av boken startar Blocket kursen ”Hemkunskap för millennials – och alla andra som vill sluta be om hjälp” tillsammans med Medborgarskolan. Kursen består av fyra digitala kurstillfällen och är gratis via Blocket Utbildning. Deltagarna får lära sig att praktiskt vårda och laga olika typer av produkter, såsom textil, elektronik, cyklar och möbler.  

 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

BlocketJung Relations

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.