torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Boxbollen samarbetar med svenske MMA-stjärnan – känner inte till hans kopplingar till ”Putins attackhund”

Publicerad: 6 maj 2022, 08:17

Boxbollen säger sig inte veta om Khamzat Chimaevs vänskap med Tjetjeniens president Ramzan Kadyrov.

Boxbollen, som har ett reklamsamarbete med Khamzat Chimaev säger sig inte känna till MMA-fighterns kopplingar Tjetjeniens president Ramzan Kadyrov, Tjetjeniens ledare har beskrivits som Vladimir Putins bulldogg.

Ämnen i artikeln:

Nyheter

Nellie Pilsetnek

nellie.pilsetnek@resume.se


 

Boxbollen, beskriver samarbetet med MMA-fightern Khamzat Chimaev som lyckat. Trafiken i sociala meder har stigit i vindens hastighet. Just nu finns ett klipp på Tiktok som fått 3 miljoner visningar, samma klipp har nått 1 miljon Instagram-användare.

– Han är ett stort namn, det är ett väldigt lyckat samarbete. Vi har fått ordar från Taiwan, Dubai, Kanada, USA och så klart Sverige. Det är kul, vi har 100 000 följare på Tiktok och 1,8 miljoner likes, säger medgrundaren Jacob Eriksson.

Boxbollen kommer med en app och i förra veckan registrerades 40 miljoner slag i appen, vilket motsvarar 4 miljarder kalorier. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Instagram är blockerad under “Visa våra partners”.

Att Khamzat Chimaev, som har rötter från Tjetjenien är vän med Tjetjeniens president Ramzan Kadyrov, som i sin tur är allierad med Vladimir Putin, påstår Jacob Eriksson att han inte känner till. Det trots att flera stora tidningar och medier har rapporterat om Khamzat Chimaevs nära koppling till Tjetjeniens ledare. 

Till exempel skriver Kristoffer Bergström i Sportbladet: 

Khamzat Chimaev har flera gånger besökt Kadyrov. Han har poserat på bilder, ätit middagar, tränat på gym och tagit emot en lyxbil i present (en Mercedes som han sedan kraschade). Ramzan Kadyrov anklagas ligga bakom mord, förföljelse av homosexuella och tortyr av meningsmotståndare.

– Nej det var mer än jag visste. Jag kände inte till det, vi har valt honom för att han är en otrolig idrottsman. Jag måste kolla upp det, säger Jacob Eriksson.

Tror du att det kan förändra något?

– Jag måste undersöka det faktiskt, säger Jacob Eriksson.

Något annat som du vill passa på att säga?

– Det är ganska kul att se att vi med så enkla medel, med en plastboll och en app kan få folk att röra sig. Vi vill ju uppmana till rörelse och bryta det skadliga stillasittandet. 

En stund efter intervjun fick Resumé ett sms från Jacob Eriksson där han skriver:

”I det här fallet har vi varit helt fokuserade på personen som atlet, och inte gjort efterforskningar kring dennes privata nätverk. Framåt kommer vi göra mer grundlig research.
Boxbollen har ingen politisk agenda och värderar självklart mänskliga rättigheter och är emot krig.”

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev