torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Branschpersoner gör kampanj för Bajen pro bono – ber fansen att inte kräva pengarna tillbaka

Publicerad: 29 maj 2020, 07:27

Alexander Kačaniklić, Hammarby Fotboll, står mitt i en tom arena.

Hammarby Fotboll kan drabbas hårt ekonomiskt av coronakrisen. Nu hjälper supportrar i reklambranschen till och producerar en kampanj pro-bono.

Ämnen i artikeln:

HammarbyKampanjPR-kampanjReklamkampanjCoronaviruset

JVC


Säsongen 2020 såg lovande ut för Hammarby fotboll, som redan sålt ut alla säsongskort. Sedan kom coronaepidemin till Sverige. 

För att rädda klubbens ekonomi har Hammarby Fotboll, i samarbete med The Line, tagit fram en kampanj pro bono. Den riktar sig till de som köpt säsongskort, med målet att de inte ska kräva återbetalning. 

– Klubben kontaktade oss, en samling supportrar som gjort saker för klubben genom åren. De var helt transparenta med situationen och ville ha vår syn på hur vi kan samla alla krafter och skapa en tydlig riktning genom en oviss tid, säger Olle Ljungman, producent på The Line, i ett pressmeddelande. 

Budskapet förstärks bland annat av parollen ”Vi ses snart igen”, och är inspelad på ett nedsläckt stadium som sedan tänds upp – för att avslöja tomma läktare. 

– Kampanjen ska ingjuta hopp men också förklara allvaret. Vi vill få med alla supportrar på att vi måste göra det här tillsammans. Filmen sparkar i gång kampanjen och på sajten, visessnartigen.se, kommer man som säsongskortsinnehavare kunna välja att aktivt stå kvar trots ovissheten. En aktion som är direkt avgörande för oss som klubb, säger Markus Nilsson, vice vd Hammarby Fotboll.

 

Arbetsgrupp

Regissör: Bill Schumacher, FLX

Producent: Olle Ljungman, The Line

DOP: Jocke Thörnqvist

B-foto: Daniel Wannberg

Teknik: Ljud- & bildmedia

Klippare: Peter Wendin

Grade: Rickard Ahlbäck, The Line

Ljudläggning: Olle Ljungman, The Line

Online: Anders Bergén, The Line

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev