Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Brottsofferjouren lanserar kampanj om ökat våld i hemmet – Volontaire ligger bakom

Publicerad: 3 november 2020, 09:42

Volontaire har tillsammans med Brottsofferjouren tagit fram kampanj om ökad våld i nära relationer under coronapandemin.


Ämnen i artikeln:

Volontaire

I går rapporterade Resumé om hur kommunikationsbyrån Volomtaire, som var en av Byråsveriges stigande stjärnor och ett av de mest intressanta tillskotten under 2010-talet, lämnade in sin konkursansökan till Stockholms tingsrätt. Coronapandemin hade lämnat byrån på obestånd.

– Vi hade vänt utvecklingen under 2019 och gjorde 217 000 i vinst. Vi såg positivt på 2020 och rekryterade ett par personer. De som hände sedan kunde nog ingen ha förutspått. Vi för nu konstruktiva samtal med konkursförvaltaren med hopp om att det ska leda till en bra fortsättning för alla, sade byråns vd Rasmus Nilsson till Resumé i går. 

Under hösten av Volontaire tagit fram kampanjen ”Brottsofferstöd 116 006” som syns i tv, sociala medier och går som radioreklam. Våld i nära relationer är ett samhällsproblem. De flesta fallen utgörs av mäns våld mot kvinnor. Pandemin har för många hushåll skapat en sociala isolering och regeringen satsar extra på ideella organisationer som jobbar med personer utsatta för våld i nära relationer, vilket har gjort det möjligt för Brottsofferjouren att lägga mer kraft på kännedom nu under hösten. Brottsofferjouren vill här att allmänheten ska känna till det nationella telefonnumret för brottsofferstöd – 116 006.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.I Volontaires uppdrag ingick att ta fram kommunikation för att öka kännedomen om Brottsofferjourens arbete - vem de är till för och hur man kan få hjälp. Tv- och radioreklamen är producerad i samarbete med Vanessa Bergrens egna produktionsbolag.

Brottsofferjouren är en politiskt och religiöst obunden ideell organisation som ger stöd till brottsoffer, vittnen och anhöriga. Oavsett om man är utsatt, anhörig eller vittne. Grunden i arbetet är FN:s deklaration om mänskliga rättigheter.

 

 

 

Arbetsgrupp

Volontaire:

Sofia Söderberg, kundansvarig projektledare

Patrick Kampmann, strateg

Rasmus Nilsson, creative 


Produktion:

Vanessa Bergren, regissör

Daniela Rossi, producent

Shazi Özdemir, DOP

Madeleine Minfalk, gaffer

Julia Stening, MUA

Johanna Milerud, production assistant

Nicki McGlynn, production assistant

Brottsofferjouren:

Liv Wallinder, kommunikatör

Heléne Carlsson, verksamhetsutvecklare våld i nära relation

 

 

 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Volontaire

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.