Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Budweiser uppmanar amerikaner att vaccinera sig mot Covid-19 inför nationaldagen – bjuder på öl

Publicerad: 1 juli 2021, 09:48

Ölmärket återskapar en scen från filmen Independence Day tillsammans med skådespelaren Bill Pullman.


Ämnen i artikeln:

Budweiser

Budweiser lovade att köpa en ”en runda öl” till alla amerikanska medborgare om Vita husets vaccinationsmål på 70 procent uppnåddes senast under nationaldagen 4 juli. Även om detta mål inte kommer att uppnås, bestämde sig det amerikanska bryggeriet att befolkningen förtjänar en gratis Budweiser i alla fall. Med start i morgon fredag ​​kan alla som har åldern inne gå till MyCooler.com/beer för att kvittera ut en gratis dryck.

Inför nationaldagen har Budweiser anlitat skådespelaren Bill Pullman för att återskapa en scen från filmen Independence Day (1996). 

Istället för att bekämpa utomjordingar uppmanar Pullman amerikanerna att besegra Covid-19 tillsammans. ”Oavsett om du kör en pickup eller en hybrid. Om du bor i hjärtlandet eller vid kusten. Eller om du uttalar det Amerika eller 'Merica. Vi är alla amerikaner. ... ” Budweiser har också tecknat ett partnerskap med organisationen Direct Relief som främjar vaccinmedvetenhet och utbildning över hela världen.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Som ett av de uttalade målen för 2021 har Budweisers tidigare meddelat att de ska främja vaccintillgång och öka kunskapen om vaccinet. Omfördelningar av resurser har bland annat medfört att Budweiser stod över Super Bowl för första gången på 37 år. Redan i våras lanserade varumärket en lokal kampanj där alla som kunde visa upp vaccinationsbevis erbjöds en gratis öl.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Budweiser

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.