Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Burger King gör kampanj om hajpen kring Joker-trappan

Publicerad: 8 januari 2020, 09:43

En viss scen i Joker-filmen har fått fans att anstorma en trappa i Bronx i New York. Burger King tar chansen att fortsätta sitt korståg mot clowner – genom att erbjuda Bronx invånare gratis burgare.


Ämnen i artikeln:

Burger KingKampanj

En scen som blivit särkilt omtalad i filmen ”Joker” – som gav Joaquin Phoenix en Golden Globe i helgen för sin rolltolkning – skildrar hur antihjälten dansar ned för en viss bortglömd trappa i Bronx iklädd vinröd kostym och clownsminkat ansikte. Scenen har fått fans att vallfärda till trappan, som på kort tid blivit ett av de hetaste turistmålen i New York. Något som inte alltid är till Bronx-bornas belåtenhet. 

Nu vill Burger King visa sitt stöd till boende som drabbas av anstormningen till platsen, med en kampanj som erbjuder en gratis Whopper genom leveranstjänsten Uber Eats till Bronx invånare. Adweek skriver att den korta reklamfilmen och printannonsen tydligt visar att tilltaget inte handlar speciellt mycket om att klanka ned på Joker-fans, utan mer om att fortsätta varumärkets långlivade korståg mot clowner – konkurrenten McDonald's maskot. 

LÄS MER: ”Burger Kings nya drag: Vill få McDonalds kunder att fly 'elaka clownen” 

Kampanjen är framtagen av Burger Kings mångåriga byråpartner David, men är den första som kommer från byråns relativt nya Madrid-kontor. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Ämnen i artikeln:

Burger KingKampanj

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.