Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Byråerna väcker liv i Karl-Bertil Jonsson julafton med AR-teknik – arvodet går till välgörenhet

Publicerad: 16 september 2022, 08:56

Foto: Robert Eldrim

Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton av Tage Danielsson kommer åter upp på scen på Filadelfiateatern i november. I år hjälper Frank och Happyar till med AR-taknik för att locka ännu fler gäster – och i Karl-Bertils ära donerar byråerna arvodet till Frälsningsarmén.


Ämnen i artikeln:

Frank DigitalJesper PålssonTeknikNyheter

Henrik Dorsins produktion av Karl-Bertil Jonssons julafton har varit publiksuccé. För att dra in fler besökare har man i år tagit hjälp av Frank och Happyar för att locka ännu fler besökare. 

Med hjälp av en QR-kod bjuder affischerna in till vidare storytelling genom en animerad Karl-Bertil i postkontoret. Dessutom får man hör Henrik Dorsin och Vanna Rosenberg, skådespelare i pjäsen, berätta mer.

– Det har varit väldigt kul att få jobba tillsammans med Scala i det här projektet, speciellt med tanke på det goda ändamålet kopplat till Frälsningsarmén, säger Jesper Paalsson, vd på Frank, i ett pressmeddelande.

Arvodet från projektet får till Frälsningsarmén, något man beskriver som ett självklart val. Koden till tekniken kommer från Happyar, stöttat från Asus. Upplevelsen kan förutom att ses genom skärmen också delas med bekanta.

– Det som är unikt med projektet är att gränserna mellan det verkliga och det virtuella suddas ut. Användaren får möjlighet till fortsatt skapande och blir en del av upplevelsen. Dessutom kan vi följa upp trafiken på ett trovärdigt sätt, då vi vet att alla som använder filtret är faktiska användare. En bot kommer inte åt resan genom QR-kod och verkligt interagerande, säger Anton Lilljegren, grundare på Happyar. 

Scala är också exalterade över projektet och ser fram emot lanseringen av kampanjen. 

– Det är så kul att få testa något nytt inför nypremiären. Nu ska det bli spännande att möta användarnas reaktioner, säger Amanda Davin, produktionsledare för Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton på Scala Produktion.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Alicia Price

Reporter

alicia.price@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.