söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Byrån och Tier i samarbete med forskare: Släpper ny teori för mer hållbara städer

Publicerad: 7 juli 2022, 12:33

”Det känns helt rätt att blanda kommunikation och vetenskap om man vill förändra på riktigt. Målet med teorin och kampanjen är att positionera Tier, men också att inspirera och så ett frö till förändring”, säger Pia Mader, art director på Around You.

Ämnen i artikeln:

NyheterKampanjPR-kampanjReklamkampanj

R

Redaktionen

red@resume.se


Vad har bin, pingviner och schimpanser gemensamt? Under senaste månaderna har Reklambyrån Around You och Tier Mobility tillsammans med Alyssa Y. Stark, forskare inom biomimetik, arbetat fram en teori som lyfter ett antal djurbeteenden som kan inspirera människor till att skapa mer hållbara städer. Teorin och kampanjen har just nu lanserats i Europa och kallas för ”The Humanimal Theory”.

– The Humanimal Theory är en teori som påminner oss om grundläggande beteenden i en hållbar livsstil som många människor verkar ha glömt. När det kommer till hållbarhet finns det flera av djurens beteenden som vi borde kopiera, säger Alyssa Y. Stark, biologisk forskare och specialiserad inom biomimik och djurbeteende vid Villanova University i Pennsylvania i en kommentar

Teorin är nu publicerad och baseras på ny forskning av Alyssa Y. Stark. Teorin lyfter man fram tio exempel på hållbara djurbeteenden som människor borde ta lärdom av för att leva mer hållbart. Den förklarar också varför varje enskild persons insats är viktig. Till exempel att åka kollektivt i stället för att köra 3 mil varje dag till jobbet kan minska en persons utsläpp med upp till 3,1 kg CO2 per dag.

– Biomimik är ju väldigt intressant ur ett hållbarhetsperspektiv. Många av lösningarna finns redan om man väljer att titta ut genom fönstret och lära sig från naturen och djuren. Det känns helt rätt att blanda kommunikation och vetenskap om man vill förändra på riktigt. Målet med teorin och kampanjen är att positionera Tier, men också att inspirera och så ett frö till förändring, säger Pia Mader, art director på Around You.

Som en del av kampanjen bjöd Tier in en grupp människor att ta del av teorin. Den filmen och hela kampanjen finns nu på humanimaltheory.com. Jon Kortajarena och Lucien Leon Laviscount är några av ambassadörerna som står bakom kampanjen.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev