Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Camp Davids film för Ångestpodden sätter ljuset på brister inom elevhälsan

Publicerad: 10 augusti 2022, 09:07

I kampanjfilmen får vi följa Ismail, som kämpar med att få hjälp av sin tidspressade skolkurator.

Foto: Skärmdump

Med ”Tre minuter i veckan” vill Ångestpodden lyfta brister inom elevhälsan och få till en ändring i skollagen. Initiativet marknadsförs med en film som är producerad pro-bono av det prisbelönta produktionsbolaget Camp David.


Ämnen i artikeln:

KampanjCamp DavidReklamfilmNyheter

Inför valet i september har duon bakom populära Ångestpodden, Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg, intervjuat riksdagens partiledare om hur de tänker motverka brister inom elevhälsan i svenska skolor. 

Bakom intervjuserien ligger en rapport framtagen av Ångestpodden, som bland annat visar att arbetsbelastningen för landets skolkuratorer är för hög, vilket får effekten att det förbyggande arbetet inte hinns med. Bland eleverna är det enligt rapporten många som inte ens vet vilka som ingår i skolans elevhälsoteam. 

LÄS MER: Influencers som politiska makthavare i svenska valet – så kommer fenomenet utvecklas

Projektet går under namnet ”Tre minuter i veckan”, vilket syftar till att många elever i Sverige löper risken att endast få tre minuter i veckan med sin skolkurator. 

Initiativet marknadsförs med en kampanjfilm som är regisserad av Julius Hayes och producerad pro-bono av det prisbelönta produktionsbolaget Camp David. I filmen får vi följa Ismail, som själv kämpar med att få hjälp av sin skolkurator som är väldigt tidspressad. I filmen hörs den nyskrivna låten ”Släck inte ljuset”, skriven och framförd av artisten Ronia.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Som en del av projektet har Ångestpodden initierat en namninsamling som kommer skickas till regeringen, och som syftar till att få till ett maxtak för hur många elever en skolkurator får ha ansvar över, med förslaget 400. Namninsamlingen har nu nått 10 000 underskrifter. 

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.